Otopark Yönetmeliği Uzatılacak Mı?

Otopark Yönetmeliği Uzatılacak Mı?

Müteahhitler Federasyonu başkanı İsmail Kahraman deprem ve pandemi nedeniyle ruhsat işlemlerinin aksadığını, müteahhitlerin mağduriyet yaşamaması için Otopark Yönetmeliği'nin uzatılması talebini bakanlığa ilettiklerini iletti.

A+A-

2018 yılında hazırlanan otopark yönetmeliği sektörün talepleri doğrultusunda 5 kez uzatıldı. 1 ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan otopark yönetmeliğinin 6. Kez uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) başkanı ve İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi İsmail Kahraman otopark yönetmeliği ile açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası meclis toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Otopark Yönetmeliği, Müteahhitlerin Sınıflandırılması ve kentsel dönüşüm ile ilgili dosya sunduklarını belirten İsmail Kahraman, "Pandemi sürecinde esnek çalışma modeli uygulanması ve İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremden dolayı ruhsat işlemleri aksadı. Meslektaşlarımızın yönetmeliğin uzatılması konusunda ciddi talepleri var. Biz de bu talepleri bakanlığa ilettik" dedi.

KÜÇÜK PARSELLERLE İLGİLİ BAKANLIĞA ÖNERİLERİLERİMİZ OLDU

İzmir en fazla küçük parsellerin bulunduğu şehir olduğunu belirten Kahraman, “Otopark, asansör, yangın yönetmeliğine uyulduğunda birçok parselde proje üretmek mümkün olmayacak. Bu yönetmelikler uygulanırsa bina yapacak yer kalmayacak. 8 kat imarınız var ama 50-60 metrekare parseliniz var. Siz buraya ne yapabilirsiniz? 1+1 daire bile yapamazsınız. Küçük parsellerle ilgili bakanlığımıza önerilerimiz var. Kısmen düzenlemeler yapıldı. Biz bu talebimizi yine dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME YAPILACAK

Bakan Kurum çarşamba günü katıldığı İzmir Ticaret Odası meclis toplantısında Otopark Yönetmeliği ile ilgili yeni bir düzenleme yaptıklarını, otopark sorununu parselinde çözemeyen müteahhitlerin belediyelerin bölge otoparklarında çözebileceğini açıklamıştı.

DÜZENLEME OCAK AYINA YETİŞMEZSE NE OLACAK?

Murat Kurum yeni düzenlemeyi ocak ayına yetiştirmeyi planladıklarını söyledi. Düzenlemenin ocak ayına yetişmemesi durumunda ilerleyen aylarda yürürlüğe gireceğini belirtti. Düzenlemenin ocak ayına yetişmemesi durumunda mevcut yönetmeliğin mi yürürlüğe gireceği veya yeni yönetmelik hazırlanana kadar uzatılıp uzatılmayacağı konusu netlik kazanmadı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum