ÖİB'nin Özelleştirdiği Menderes'teki Arsalarının İmar Planı İtirazları Sonuçlandı

ÖİB'nin Özelleştirdiği Menderes'teki Arsalarının İmar Planı İtirazları Sonuçlandı

Özelleştirme İdaresi tarafından satışı gerçekleştirilen Menderes'teki 5 arsasının imar planları ile ilgili yapılan itiraz sonuçları resmi gazetede yayınlandı.

A+A-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamında satılan gayrimenkullerin imar kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. 1/5.000 ile 1/1.000 ölçekli imar planlarına yapılan itirazlar sonucunda Belediye Hizmet Alanının kat yüksekliğinin 4 kat olarak belirlenmesi ve plan notunun düzenlenmesine ilişkin itirazların kabul edilerek diğer itirazların reddine karar verildi.

İzmir özelleştirme kararı:
Özelleştirme kapsamında bulunan Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdiirilen TTA Gayrimenkul A.Ş. adına kayıtlı, İzmir, Menderes ilçesi, Cumaovası Mahallesi, 984 ada 1 parsel, 985 ada 1 parsel, 986 ada 1 parsel, 987 ada 1 parsel ve 988 ada 1 parsellere yönelik olarak hazırlanan ve Özelleştirme Yüksek Kurulunun 06.11.2017 tarihli ve 2017/110 sayılı Kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda; Belediye Hizmet Alanının kat yüksekliğinin 4 kat olarak belirlenmesi ve plan notunun düzenlenmesine ilişkin itirazların kabul edilerek diğer itirazların reddine, neticede söz konusu parsellere yönelik Gelişme Konut alanı Emsal: 0.80; yençok; 4 kat Belediye Hizmet alanı Emsal: 1.00; YEnçok; 4 kat olarak imar planlarının onaylanmasına, karar gerekliliklerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına karar verildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.