Niyazi Gültekin: Konut Satışları Eylülde Artacak

Niyazi Gültekin: Konut Satışları Eylülde Artacak

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı Niyazi Gültekin yaz aylarında konut satışlarının yavaşladığını Eylül ayıyla birlikte yeniden sektörün canlanacağını söyledi.

A+A-

İnşaat sektörünün yaz aylarında durgun geçtiğini belirten Gültekin, “ Yaz aylarında aşırı sıcaklar ve insanların tatile çıkmasından dolayı konut satışlarında olağan bir düşüş yaşanıyor. Şehirde kalan ve tatile gitmeyen vatandaşlarımız da 35-40 derece sıcakta gidip de projelerin örnek dairelerini dolaşmıyor. Konut alımlarını eylül-ekim aylarına öteleniyor. Eylül ayı ile itibariyle okulların açılması, tatillerin sona ermesi ve sıcakların azalmasıyla birlikte satışlar hızlanacaktır. Çeşme, Urla, Foça gibi ilçelerde yazlık ve villa satışlarında ilkbahar döneminde bir hareketlilik oluyor. İnsanlar yaz tatili başlamadan önce yazlıklarını alıp yaz aylarında buralara yerleşiyor” dedi.

FİYATLAR ÇOK YÜKSEK

İzmir kent merkezinde daire fiyatlarının çok yüksek olmasından yakınan Niyazi Gültekin şu ifadeleri kullandı, “Kent merkezinde arsa kıtlığından dolayı daire fiyatları çok yükseldi. Bugün iyi bir lokasyonda kat karşılığı arsa rakamları yüzde 70-80’lere dayandı. Fiyatların yüksek olması ne müteahhite ne de konut alıcısına yaramıyor. Burada arsa sahibi kazanıyor. Yüksek fiyatlar satışları zorlaştırdığı için müteahhitlik sektörünü yavaşlatıyor. Şehir merkezine yakın, gelişmeye elverişli ilçelerin imara açılarak ucuz konut üretiminin önünün açılması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.