Nef Brooklyn Projesi

Nef Brooklyn Projesi

Yurt dışında proje geliştirmek için Nef Global'i kuran Nef İnşaat yurt dışındaki ikinci projesini Florida Brooklyn'de inşa ediyor. Nef İcra kurulu başkanı Erden Timur yurt dışından 200 teklif aldıklarını açıkladı.

A+A-

Sahip oldukları kurumsal bilgi ve birikimini yurtdışında pazarlamak için geçtiğimiz Ocak ayında Nef Global’i kuran Erden Timur, yurtdışından kendilerine proje teklifi yağdığını açıkladı. İlk 2 ayda 62 proje için teklif aldıklarını söyleyen Timur, “Şimdi sayı 200’e çıktı. Çok fazla sermaye eklemeden o ülkelerin yerel firmalarıyla ortak iş yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Gelen 62 tekliflerin 4’ünü projeye dönüştürdüklerini söyleyen Timur, “Projelerin 2’si İngiltere’de 2’si ise ABD’de. Hindistan’da da oranın en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biriyle masaya oturduk. Yakın bir tarihte orada da yeni bir projeye başlayacağımızı ümit ediyorum. Biz Türk müteahhitleri bilgi ve birikimimizi dünyaya satabilecek güçteyiz” dedi.

MALZEMELER TÜRKİYE’DEN

Nef Global’in ortaklık yapacağı projelerdeki malzemelerin çoğu da Türkiye’den temin edilecek. Erden Timur, “Dünyaya açılmamızın ülkemize de katkı sağlaması için bu konuya önem verdik. Biz dünyadaki işlerin hamallığını yapmayalım. Marka ve fikir ihracatı bize daha büyük sorumluluk yüklüyor” diye konuştu. Projenin yatırım tutarı 124 milyon dolar, projeden elde edilecek hasılat öngörüsü de 210 milyon dolar. Tüm dünyadaki sektörlerin büyüklüklerini incelediklerini söyleyen Timur, Gayrimenkulün en büyük sektör olduğunu toplam büyüklüğünün 220 trilyon dolara ulaştığını belirtti.

Timur, şöyle konuştu: “Finansın büyüklüğü 105 trilyon dolar. Ama Maalesef dünyanın en büyük sektörü olmasına karşın dünyanın hiçbir yerinde bu sektör hak ettiği değeri bulamıyor. Hep iyi bir şeyler yapmak istense de eleştirilerin odağına yerleşiyor. Bu duubizim ülkemiz için de geçerli. Bu haksız eleştirilerle sektörün önü tıkanmaya çalışılıyor. Birilerine veya bir şeylere kızarak ülke ekonomisine fayda sağlayan sırtlayan sektörleri baltalamak doğru değil.”

YENİ LANSMANA HAZIRLANIYOR

Kasım’da Londra’daki Nef Brentford projesini tanıtan Nef, şimdi de Nef Brooklyn projesi için kolları sıvadı. Sözleşmesi imzalanan proje için Türkiye’ye gelen Nef Brooklyn’in iş ortakları Level One Holding, Astor ve Realty Within Reach Inc., Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur ile beraber projeyi anlattı. Florida Brooklyn’de inşa çalışmalarına başlanan proje kısa zamanda lansmana çıkacak. 5 parselden meydana gelen ve toplan arsa büyüklüğü bin 800 metrekareyi bulan proje alanında 107 konut bulunacak. Bölgenin sanatın kalbinde ulaşımı kolay bir yer olduğunu söyleyen Erdem Timur, arsanın konut imarlı olduğunu alt katların ticari ünitelerden oluşacağını söyledi. Toplam 14 bin 864 metrekare inşaat alanında yükselecek projede fiyatlar ise 650 bin dolardan başlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.