Nef 3D Yazıcı İle Ev İnşa Edecek

Nef 3D Yazıcı İle Ev İnşa Edecek

Nef inşaat türkiye'de bir ilke imza atacak. 3D yazıcı ile ev projesinin bu yıl hayata geçirecek şirket Ar-ge çalışmalarını hızlandırdı.

A+A-

Nef, ezber bozacak yeni atılımlara hazırlanıyor. Nef konut yapımında metodu değiştiriyor. Bu kapsamda Ar-Ge çalışmalarını hızlandıran şirket, bu yıl 3D yazıcı ile ev yapacak. 

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Yerinde 3D ev yapmanın dışında bu teknoloji ile dışarıda bina elemanları üretip yerinde montaj için de çalışma yapıyoruz" dedi.

Erden Timur 3D konut yapımı ile ilgili şunları söyledi; "3D yazıcı makinası evin yapılacağı yerde ilk yapıyı yapıyor, bulunduğu yerde yapıyı üretiyoruz. Makine kendisi üretiyor el ile müdahale yok. Malzeme olarak 3D yazıcıya ne malzeme koyuyorsanız ondan üretiliyor. Akışkan değil ama çok da sert bir malzeme olmaması gerekiyor. Konut cephesi ve zemini gibi birçok alanı üretebiliyoruz. Burada şu ana kadar çözülmemiş olan şey çok katlı olarak üretim yapmak"

Deprem için erken uyarı sistemi

Erden Timur, Nef projelerinde erken uyarı sistemi kurulacağını ifade etti. Timur, "Sistem depremden yaklaşık 1.5 dakikaya kadar önce uyarı verebiliyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.