Müteahhitlik Yasası Müteahhitleri Dışarıda Bıraktı!

Müteahhitlik Yasası Müteahhitleri Dışarıda Bıraktı!

İnşaat sektörü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir il müdürü Ömer Albayrak’ı ziyaret ederek Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması hakkında yönetmelik ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası inşaat komitesi, Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) yöneticileri ve İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) yöneticileri Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik ile ilgili sıkıntılarını Ömer Albayrak’a iletti.

YAPI KULLANMA İZİN BELGELERİ İŞ BİTİRME BELGESİ SAYILSIN!

Konuyla ilgili sıkıntıları aktaran Müteahhitler Federasyonu başkanı İsmail Kahraman, “Müteahhit mesleğinin yasal bir zemine oturtulması ve önüne gelen herkesin dilediği gibi müteahhitlik yapamaması için yıllardır mücadele veriyoruz. Federasyonumuzun eski başkanı Necip Nasır’ın da büyük katkılarıyla Müteahhitlerin yasası çıktı. Ancak çıkan yönetmelik en çok asıl işi müteahhitlik olan ve uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren müteahhitleri etkiledi. Yapı kullanma izin belgeleri işi bitirme belgesi sayılmadığı için şu anda meslektaşlarımızın büyük kısmı en düşük sınıf olan H grubuna giriyor. Biz yasal bir düzenleme yapılarak yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgelerinin de iş bitirme olarak kabul edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

muteahhitler.jpgORTAKLAR AYRILIRSA SIFIRDAN BAŞLAYACAK

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik’teki en büyük sıkıntılardan biri de şirket ortaklığının bozulması durumunda uzun süredir müteahhitlik yapmasına rağmen ayrılan ortağın H grubu sayılması. Şirketten ayrılan ortağın da şirket ile aynı bitirmeye sahip olması gerektiğini ifade eden sektör temsilcileri bu konuda yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

muteahhit.jpg

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Çevre ve Şehircilik İzmir il müdürü Ömer Albayrak, “Yönetmelikte bazı eksikliklerin olduğunu, bu eksikliklerin zaman içerisinde çözüleceğini söyledi. Müteahhitlerin yönetmelik ile ilgili sıkıntılarını kendilerine iletmelerini isteyen Albayrak, “Tespit ettiğimiz sıkıntıları bakanlığımıza iletiyoruz. Bakanlığımız da yasal mevzuata uyarak sorunları çözüyor. Yönetmelik yeni olduğu için eksikleri var. Bakanlık yetkilerimizi İzmir’e davet ederek yaşadığınız sıkıntıları birebir aktarmanızı sağlayacağız. Bu konuda elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum