Müteahhitler Kur Farkı İstiyor!

Müteahhitler Kur Farkı İstiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği başkanı Mithat Yenigün, son dönemde kurlardaki yükseliş ve inşaat malzemelerindeki artışlar nedeniyle sektörde ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi

A+A-

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, son dönemde kurlardaki yükseliş, petrol fiyatlarında ve inşaat malzemelerindeki artışlar nedeniyle sektörde ciddi sıkıntılar yaşandığını savunuyor. 

Yenigün, "Yükselen kur maliyetlerimizi yükseltiyor; iş dünyası olarak önümüzü görmemiz zorlaşıyor. Nakit akışını finanse etmek için sektörümüzde sıklıkla kullanılmakta olan temlik kredisi benzeri enstrümanlara bankaların sıcak bakmama riski artıyor. Kısaca ifade etmeye çalıştığı bu yapısal sorunlar, önümüzdeki dönem için de inşaat sektörü açısından ciddi zorluklara işaret ediyor. Seçimlerin ardından ülkemiz için aydınlık günler göreceğimiz yeni bir dönem olmasını, yeni kurulacak hükümetin sektörümüze ve sorunlarımızın çözümüne desteklerini sürdürmesini diliyorum" dedi. 

En büyük eksik finansman 

Yenigün, en büyük eksiklerini finansman temini oluşturduğunu belirtti. Yenigün, "Bu soruna ülkemizin olanakları çerçevesinde çözüm üretebilmek için Eximbank için yoğun işbirliği içindeyiz. Eximbank’ın sağlayacağı emtia bazlı proje finansmanı, uygun şartlı teminat mektupları, proje kredileri, sigorta enstrümanları ile yeni pazarlara açılabileceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.