Müteahhitler İnşaat Ruhsatı Almak İçin Yüzde 10 Teminat Ödeyecek

Müteahhitler İnşaat Ruhsatı Almak İçin Yüzde 10 Teminat Ödeyecek

6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm projelerinde teminat zorunluluğu getirildi. İnşaat ruhsatı almak isteyen müteahhitler yüzde 10 teminat yatırmak zorunda.

A+A-

6306 Sayılı Kanunun Uygulama  Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. Yeni düzenleme inşaat sektörüne birçok yenilik getirdi.

Yeni düzenleme kapsamında  riskli alanlarda ve riskli yapıların bulunduğu parsellerde müteahhitler tarafından yapı ruhsatı alınmadan önce yapı yaklaşık maliyet bedelinin yüzde 10’u kadar teminatın İdareye verilmesine karar verildi. 

Müteahhidin, kendi payına düşen bağımsız birimlerin satılmasına izin verilmesini isteyenlere idare, yerinde tespit yaparak veya yapı denetimi sisteminden kontrol edip inşaatın tamamlanma oranını belirleniyor ve bu oranın yüzde 10’u altında kalan oranda müteahhit payına düşen bağımsız birimlerin satışının yapılabileceğini ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor. Müteahhit payına düşen bağımsız birimlerin, inşaatın tamamlanma oranında veya bu oranın üstünde bulunan bir oranda satışı için bütün maliklerin muvafakati gerekiyor.

Ne kadar teminat veriliyor?

İnşaat alanı üzerinden; yapı inşaat alanı 50 bin metrekareye kadar olan alanlarda yapı yaklaşık maliyet bedelinin yüzde 10’u kadar, yapı inşaat alanı 50 bin metrekareden büyük olan alanlarda ise, ilk 50 bin metrekare için yapı yaklaşık maliyet bedelinin yüzde 10’u, 50 bin-75 bin metrekare arası yapı yaklaşık maliyet bedelinin yüzde 8’i, 75 bin-100 bin metrekare arası yapı yaklaşık maliyet bedelinin yüzde 6’sı ve 100 bin metrekarenin üstü yapı yaklaşık maliyet bedelinin yüzde 4’ü esas alınarak hesaplanan miktarda teminat verilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum