Müteahhitler İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

Müteahhitler İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

İnşaat sektörünün durumunu değerlendiren Necip Nasır, "Yaşanan sıkıntılardan önemli dersler aldık. Sektör kredi ile gereğinden fazla proje yapmaya başlamıştı. Müteahhitler için yeni bir dönem başlıyor" dedi.

A+A-

Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, inşaat sektörünün ekonominin lokomotiflerinden biri olduğunu belirterek, yaşanan olumsuzluklardan ders alınması gerektiğini vurguladı.

KREDİ KULLANARAK GEREĞİNDEN FAZLA PROJELER ÜRETTİK

İnşaat sektörünü mevcut durumunu değerlendiren Necip Nasır, “200 sektör ve 5 bin kalem malı etkileyen inşaat sektörü hem önemli bir istihdam yaratıyor hem de yurt içi ve yurtdışında önemli katma değer kaynağı oluşturuyor. Yaşanan sıkıntılardan önemli dersler aldık. Sektör bankaların sağladığı kredi ile iş yapmaya ve gereğinden daha büyük projelere imza atmaya başlamıştı. Şer, hayıra vesile oldu; önümüzdeki süreçte daha dikkatli hareket etmeyi ve ayağımızı yorgana göre uzatmayı öğrendik. Artık bizler için yeni bir dönem başladı” diye konuştu.

Müteahhitlerin fedakarca ve gövdelerini taşın altına koyarak bugüne dek çalışmalarını sürdürdüğünü de kaydeden Nasır, sektörün örgütlü bir yapıda disiplinize edilmesi ve tek çatı altında toplanması amacıyla dernekler, federasyon ve konfederasyon kurduklarını dile getirdi.

Kısa süre önce onaylanan “Yapı Müteahhitliğinin Sınıflandırılması” yönetmeliğinin sektöre önemli katkılar getireceğini ifade eden Nasır, “ Müteahhitliğin tanımının yapılacağı ve örgütlü yapının temel çekirdeğini oluşturacak kanunun onaylandı. Bu konuda emeği geçen herkese müteşekkiriz” dedi.

İZMİR'İ GÖKDELENLERLE DOLU MEGAKENT YAPMA İDDİAMIZ YOK

İzmir'in en büyük sorununun plansızlık olduğunu anlatan Necip Nasır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentin 50 yıllık projeksiyonunu belirleyecek şekilde doğru projeler üretilmesi lazım. Alt ölçekli planlar üst ölçekli planlarla uyumlu değil. İzmir'in kendi varlıkları, kenti zirveye taşımak için yeterli aslında. Bizim İzmir'i gökdelenlerle dolu bir mega kent yapma iddiamız yok. Aksine çevresiyle bütüncül, doğaya ve insana saygılı yaşanabilir bir İzmir tek amacımız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.