Müteahhitler Federasyonu'ndan Bakan Özhaseki'ye İzmir Dosyası

Müteahhitler Federasyonu'ndan Bakan Özhaseki'ye İzmir Dosyası

Yurt genelinde 51 birlik ve 120 bin üyeden oluşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi'nde düzenlenen "İnşaat Sektörü Çalıştayı"nda, sektörün anayasasının hazırlanması ve sorunlara

A+A-

Çalıştayda, sektörün birikmiş sorunlarının ortak akıl çerçevesinde tüm taraflarca ele alındığını kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkan Yardımcısı Necip Nasır, “Müteahhitler olarak, TOBB'da gerçekleştirilen İnşaat Sektörü Çalıştayı'nda, müteahhitlik hizmet yasasının çıkarılması, imar yönetmeliği, kentsel dönüşüm yasasının yeniden değerlendirilmesi, imar yönetmeliğinin bölgelere göre düzenlenmesi, yapı denetim yasasının ele alınması, şehirlerin yeniden planlanması ve belediyelerdeki mevzuat boşluklarının giderilmesi taleplerinde bulunduk” diye konuştu.

Toplantıda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun, TOBB bünyesinde bağımsız müteahhitlik yasasının çıkarılmasıyla ilgili talebin hazırlıklarının yapıldığını ve ilgili yasanın çıkmasının sektör ve ülke açısından önemli olduğunu belirttiğini aktaran Necip Nasır, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki de, imar yönetmeliğinin her şehre göre hazırlanacağını, kırmızı çizgileri bakanlığın belirleyip her ilin belediyesine bölgelerine göre hazırlıklarını yapıp göndermelerini isteyeceklerini açıkladı. Bakanlığın 1 - 2 ay içinde şehircilik kurultayı yaparak, kamu kurumları, belediye, stk ve üniversitelerle bu kurultayda kentsel dönüşüm, yapı denetim yasası, belediyeler yasası, özlük hakları, belediyelere finansman sağlanması, mevzuat boşluklarının giderilmesi konusundaki çalışmaları hızlı tamamlama konusundaki güçlü iradesi hepimizi sektörün geleceği için çok umutlandırdı” ifadesini kullandı.

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkan Yardımcısı Necip NasırÇevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin toplantıda gayrimenkul borsası, gayrimenkul sertifikası konusunda da çalışma yapacakları müjdesini verdiğini de hatırlattı.

Bakan Özhaseki'ye özel İzmir dosyası...

Toplantı sonrasında Bakan Özhaseki'ye, İzmir ilçe belediye başkanlarının imar ıslah parsellerinin parselasyon planlarında gerektiğinde uygulamadaki düzenleme ortaklık payı oranının tamamlanmak üzere kesinti yapılabilmesi talebini yazılı olarak ilettiklerini kaydeden Nasır, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Bakanımız'a İzmir'in özel talepleri için özel toplantı isteğimizi de aktardık. Yıllardır sektörün arzu ettiği düzenlemeler ve imar konusundaki sorunların çözümüne ilişkin önemli beklentileri vardı. Sayın Özhaseki'nin söylemlerinin hayata geçmesi halinde imarda yeni bir reform anlamına gelecek. Bu gelişme de sektörün önünü açacaktır”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.