Mobilyada KDV'nin Yüzde 8'e Düşürülmesi Sektörü Canlandırdı

Mobilyada KDV'nin Yüzde 8'e Düşürülmesi Sektörü Canlandırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mobilyadaki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı. Alınan bu karar mobilya sektörü için heyecanlandıran ve umutlandıran bir gelişme oldu.

A+A-

Mobilya ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV, geçen yılın haziran ayında tekrardan yüzde 18’e çıkarılmıştı. 6 aylık aradan sonra mobilyada uygulanan KDV tekrar yüzde 8’e çekildi. Konu özelinde açıklamada bulunan Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, yapılan indirimden çok memnun olduklarını, indirimin hem üreticiye hem de tüketiciye doğrudan etki edeceğini belirtti.

“Yeni yıl ile beraber yapılan indirim bizi sektörün geleceği için umutlandırdı”

Direk satışlara etki sağladığı için iç pazarı güçlendirmede en büyük payın KDV indirimi olduğunu söyleyen Gökmen, bu durumun sektörde kayıt dışılığı azalttığından dolayı hem ülkemiz adına hem de sektör adına çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi. KDV indiriminin yüzde 8'e düşmesinin sektör oyuncuları için çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Gökmen, “Geçtiğimiz sene haziran ayında KDV indiriminin kalkmasıyla ürünlerimizde yüzde 10 gibi bir fiyat artışı yaşadık. Yeni yıl ile beraber bu indirim müjdesini duymamız bizi sektörün geleceği için umutlandırdı. KDV indirimlerinin tüketici kanalında insanların alım kararına hemen etki ettiğini düşünüyoruz. Yapılan bu indirimin bizim için çok güzel bir haber olduğunu belirtmek isteriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.