Mobilya Sektörü ‘Tam Açılma’  Dönemine Hazırlanıyor!

Mobilya Sektörü ‘Tam Açılma’ Dönemine Hazırlanıyor!

Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor!29 Nisan’da başlayan veRamazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde, 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan ‘tam kapanma’ ertesinde mobilya sektöründe yoğun bir dönemin başlaması bekleniyor.

A+A-

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Sanayide üretimin devam ettiği tam kapanma günlerinde stok üretime ağırlık verdik. Eğer yeni bir genelge yayınlanmaz ise 17 Mayıs sonrası yeniden normal bir döneme adım atacağız. Umuyoruz ki evde geçirdiğimiz bu sürede vaka sayılarında beklenildiği gibi düşüş yaşanacaktır. Mobilya üreticileri olarak, 20 günlük kapanmada mağazalarımızdan hizmet veremediğimiz için şu anda ilk açılmayla birlikte yoğun bir mobilya alışverişinin başlayacağını ön görüyoruz. Ertelenen taleplerin hayata geçecek olması ve önümüzdeki günlerde yeniden yapılmaya başlanacak düğünler ve evlilik alışverişleriyle birlikte kapanmada yaşadığımız ekonomik kaybı kısa sürede telafi edeceğimizi tahmin ediyoruz” dedi.   

Başkan Balcı, “Hammadde konusunda yaşadığımız sıkıntılar üretimde gecikmelere neden olarak müşterilere ürün teslimatlarında termin sürelerinin de uzamasına neden oluyordu. Tam kapanma süreci mobilyacıların stok üretimine ağırlık vermesine neden oldu. Bu vesileyle yeniden açılmayla birlikte oluşacak yoğun talebi karşılamak adına stoklarımızı güçlendirmiş olduk” dedi.

“İhracat yüz güldürüyor”

“2021 yılı pandemiye rağmen ihracat anlamında yurt dışı odaklı çalışan firmaların yüzünü güldürüyor” diye ifade eden MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Geçtiğimiz yılın ilk dört ayına göre bu sene ihracat oranımız yükselirken, Ocak ve Nisan 2021 tarihleri arasında 1,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiş olduk. Yalnızca nisan ayında mobilya sektörümüz 375 milyon dolarlık ihracat yaptı” dedi.

Mustafa Balcı ayrıca “ABD ve Avrupa’da kovid-19 nedeniyle aşılama çalışmaları yoğun şekilde devam ederken artık bu ülkelerde hızla normalleşmeye de geçilmeye başlandı. Bu nedenle yurt dışındaki kullanıcıların da ertelenen talepleri satın almaya dönüşünce, Türk mobilyasına ilgi yoğun şekilde artmış görünüyor. Yılın ilk çeyreğinde en çok ABD, Avrupa ve Orta Doğu’ya ihracatın gerçekleştiği bu dönemde, yılsonuna kadar artan ivmeyle satış gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.