Mobilya sektörü 2 milyar dolarlık iş hacmi için buluşuyor

Mobilya sektörü 2 milyar dolarlık iş hacmi için buluşuyor

Türkiye mobilya sektörünün tüm paydaşlarını aynı platformda bir araya getiren İMOB, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ile 16. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

A+A-

İş hacmi ile Türk ekonomisinin lokomotif gücü durumunda bulunan mobilya sektörü, MOSFED ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda buluşuyor. Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan organizasyona başta Amerika ve Çin olmak üzere, Avrupa, yükselen Asya pazarı, Afrika ve Orta Doğu’nun hedef ülkelerinden 50 bine yakın yabancı ziyaretçi, toplamda ise 150 bin kişinin katılması bekleniyor. 

 

Hedef Türk mobilyasının gücünü göstermek, 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturmak

Fuarın ev sahiplerinden MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, 2019 sonu itibariyle ihracatta 4 milyar dolar, iç pazarda ise 50 milyarlık bir satış ön gördüklerini söyledi. 2023 yılı sonunda dünya mobilya pazarından yüzde 2,5 pay almayı planladıklarını aktaran Güleç, Türk mobilya gücünü ve tasarım zenginliği gösteren böylesi uluslararası organizasyonların bu bakımdan son derece önemli olduğunu kaydetti. İMOB kapsamında gerçekleştirdikleri B2B görüşmeleri ile geçen yıl 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı kurulmasına vesile olduklarını dile getiren Güleç, bu yılki hedefi 2 milyar dolar olarak açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.