Mimar ve Tasarımcı’nın perspektifinden ‘TASARIMCI + FOTOĞRAF’ sergisi

Mimar ve Tasarımcı’nın perspektifinden ‘TASARIMCI + FOTOĞRAF’ sergisi

Kalebodur'un desteğiyle, mimarlık ve tasarım dünyasının önemli isimlerinin eserlerini buluşturan TASARIMCI + FOTOĞRAF’ sergisi, Goba Art & Design Sanat Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını açtı.

A+A-

Kalebodur'un, mimarlık kültürüne katkıda bulunmak amacıyla desteklediği ‘TASARIMCI + FOTOĞRAF’ sergisi, goba art & design’ın kurucuları Esin Sözer Kalender ve Yasin Kalender’in ev sahipliğinde, yoğun katılımın olduğu 11 Kasım’daki özel bir davetle sanatseverlerle buluştu. Vizörün arkasına geçen isimler, tarihi ve modern mekanları sanatseverler için kendi bakış açılarıyla görüntüledi.

Mimarlık ve tasarım dünyasının önde gelen isimleri, Arif Özden, Gökhan Sarıtürk, Hakan Helvacıoğlu, Öznur Turan Eke, Tanju Özelgin’in karma eserlerinden oluşan sergi,30 Kasım’a kadar Beyoğlu’nda bulunan Goba Art & Design Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

tasarim.jpg

Sanat ve tasarımı buluşturan ‘TASARIMCI + FOTOĞRAF’ sergisinde eserleri yer alan isimler, fotoğraf ile ilişkilerini ise şöyle anlatıyor:

 

Öznur Turan Eke: “Fotoğraf anın yarattığı etki ile kendini ifade etme biçimidir. Toronto farklı kültürlerin yaşam alanlarına ,biçimlerine saygı duyarak çok sesli ve çok renkli bir arada yaşanabileceğini gösteren kozmopolit bir mega şehirdir.”

 

Arif Özden: “Fotoğraf, profosyonel iş hayatımın dışında farklı bir kaçış ve beslenme alanı yaratıyor, çevreyle kurduğum ilişkiyi derinleştiriyor, fotoğraf makinesiyle gezmek artık bir arama eylemine dönüşüyor, olup biten küçük ama anlamlı detayları görmemi sağlıyor. Çevreme farklı açılardan bakmam için beni zorluyor. Normal de görüp geçtiğim şeylere karşı odaklanıyorum, kendi anlamları dışında yeni düşünceler üretmeme olanak sağlıyor, çoğu zaman sadece kendisini görünür kılmak bile yeterince değerli olabiliyor.”

 

Gökhan Sarıtürk: “Bence fotoğraf, yaratıcı insanların farklı bakış açılarını ifade etmelerinin en güçlü araçlarından biridir.”

 

Hakan Helvacıoğlu: “Anı ölümsüzleştirmek ve paylaşmak için fotoğraf çekmeyi seviyorum… Zamanı belgelemek bu çünkü..”

 

Tanju Özelgin: “Çoğu insan bir şeye baktığında onu olduğu gibi görür. Ben ise insanların ‘aynı’ gördüğü şeylere farklı açılardan bakıyorum, gördüğüm şeyi farklı algılıyorum. Bu becerim, tasarımcı kimliğime de yansıyor. Fotoğraf çekmekteki amacım da bir şeye baktığımda gördüğüm bu‘farklı’ dünyayı başkalarıyla paylaşabilmek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.