Milli Emlak'tan Dikli'de Satılık 21 Arsa

Milli Emlak'tan Dikli'de Satılık 21 Arsa

Dikili Milli Emlak Şefliği, Bahçeli mahallesinde bulunan 21 adet konut imarlı arsayı açık artırma ihale usulüyle satışa sundu. Satışa çıkarılan arsaların toplam değeri 4 milyon 313 bin TL'yi buluyor. İhalesi 21 ve 22 temmuzda gerçekleşecek.

A+A-

Dikili Milli Emlak Şefliği, Bahçeli mahallesinde bulunan 21 adet konut imarlı arsayı açık artırma ihale usulüyle satışa sundu. Satışa çıkarılan arsaların toplam değeri 4 milyon 313 bin TL'yi buluyor. İhalesi 21 ve 22 temmuzda gerçekleşecek.

dikili-satilik-arsa-001.pngSatış ihalesi yapılacak olan ve aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmaz mallar 2886 Sayılı Yasanın 45.maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile karşılarında yazılı tarih ve saatlerde İzmir/Dikili İlçe Milli Emlak Şefliğinde toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.              

1- Satışı yapılacak olan taşınmaz mal ihalelerine ait şartnameler mesai saatleri içerisinde Dikili Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz görülebilir.

2- Taşınmaz mal satış bedeli, talep edilmesi halinde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla 2 yılda, eşit taksitler ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faizi ile taksitlendirme yapılabilecektir Taksitlerin vadesinden önce ödenmesi durumunda, tahsil tarihi itibarıyla faiz hesaplanacaktır.

3- Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ve bu devir işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi (KDV dahil) resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz, ancak taşınır malların satışında doğacak vergi, resim ve harçlar alıcısına aittir.      

4- İhaleye katılacakların; 

a)   Yasal yerleşim yeri belgesi (İkametgah ilmühaberi) 

b)    Tebligat için Türkiye'de adres göstermesi,          

c)    Gerçek kişilerin T.C.kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

d)    Geçici teminat olarak 2886 sayılı Kanunun 26. maddesinde sayılan değerlerden tedavüldeki Türk Parası veya bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları, geçici teminata ait belge,

e)    Özel hukuk tüzel-kişilerin yukarda belinden şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluşların, ihalenin yapıldığı 2019 yılı içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir Noterlikçe tastik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri, Kamu tüzel kişilerin ise yukarıda (b) ve  (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişiliği temsili yetkili olduğunu belirtir belgeyi,          

5- İstekliler ilanda ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, imzalı, şartname ve eklerin tamamen okunup kabul edildiğini, teklif edilen fiyatın rakam ve yazıyla birbirine uygun olarak Teklif mektuplarını da içerir Tekliflerini iadeli taahhütlü olarak yukarıda belirtilen ihalenin yapılacağı adrese gönderebilirler ancak teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir. Posta ile yapılan müracaatlarda ihale saatinden sonra gelen teklifler ile usulüne uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler kabul edilmez. 

6- Komisyonlar, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir.Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.  

7- Bu ihaleye ilişkin bilgiler Türkiye genelinde www.milliemlak.gov tr adresinden de öğrenilebilir.                                                      

İLAN OLUNUR                                                        

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.