Mevduat Faizleri Konut Yatırımının Yerini Tutamaz

Mevduat Faizleri Konut Yatırımının Yerini Tutamaz

EGİAD başkanı Hakan İnci, banka mevduat faizlerinin hiçbir zaman konut yatırımının yerini alamayacağını söyledi. İnci, "Konut fazlalığı ve sektörün nakit ihtiyacından dolayı fiyatların en ucuz olduğu dönemdeyiz" dedi.

A+A-

EGİAD Başkanı Hakan İnci, insanların konut almak yerine paralarını faize yatırmasının çok doğru bir tercih olmadığını dile getirerek "Şu an konut almak için en uygun dönem" dedi.

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, konut faizlerinde yapılan düzenlemeler, piyasadaki konut fazlalığı ve sektörün nakit ihtiyacından dolayı konut fiyatlarının ucuz seyrettiği bir dönem yaşandığını belirtti. 

İnci, birikimi olan ve ev almak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini vurgulayarak bu fırsatın bir daha gelmeyeceğini ifade etti. İnci, mevduat faizlerinin hiçbir zaman konuta yatırım yapmanın yerini tutmayacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

"İçinde bulunduğumuz dönem konut almak için en uygun dönem. İnsanlar parasını vadeli hesaba yatırıp yıllık yüzde 20 kar elde etmeyi planlıyor. Bir yıl sonra bu şekilde ev alırım diye düşünüyorsa yanılıyorlar. Şunu bilmeleri lazım, bugün 300 bin lira olan ev bir yıl sonra 350 bin lira olacak. Şu anda müteahhitlerin ciddi bir nakit sıkışıklığı var ve kredi kullanacaklar orana çok da bakmadan bu durumu değerlendirip ucuz fiyattan konut alabilirler."

Yüksekten çekilen kredi yapılandırılabilir

EGİAD Başkanı Hakan İnci, önümüzdeki süreçte konut faizlerinde bir düşüş yaşanması ihtimali olduğunu ve bireysek kredilerin yapılandırılabileceğini hatırlattı İnci "İnsanlar belki yüzde 2 ile konut kredisine başlayıp yüzde 1 ile de devam edebilirler. Böylece hem ucuz konut alıp hem de makul düzeyde bir kredi oranına sahip olabilirler" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.