Mesut Güleroğlu Yeniden İZEKO Başkanı Seçildi

Mesut Güleroğlu Yeniden İZEKO Başkanı Seçildi

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Kurucu Başkanı da olan Mesut Güleroğlu, bugün gerçekleşen genel kurulda güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Güleroğlu, “Emlakçının hakkını en iyi şekilde savunmaya devam edeceğiz” dedi.

A+A-

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası’nın (İZEKO) 4. seçimli olağan genel kurulu, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Coşkun Beşok, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Korkmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ticaret İl Müdürü Şahin Aksu, İstanbul, Bursa, Burhaniye, Kocaeli emlak oda ile dernek başkanları ile üyeleri katıldı.

Seçim öncesi söz alan Başkan Adayı Erol Durukan Oda ile ilgili eleştirileri kürsüden dile getirdi. Mevcut Başkan Mesut Güleroğlu, aday olan Durukan’ın 8 yıldır ödemediği Oda aidatını ancak geçen ay ödeyebildiğini belirterek, “Sen önce hesabını vereceksin ki hesap soracaksın” dedi. Durukan'ın aday olmak için ilk olarak kendisine gelip “Tüzük” istediğine de dikkat çeken Güleroğlu “Biz kendisine tüzük veremeyeceğimizi söyledik. Çünkü böyle bir tüzüğümüz yok. İZEKO'nun tüzük ile değil yasayla yönetilen bir kurum olduğunu kendisine hatırlatmak zorunda kaldık” dedi.

İZEKO'yu 10 Mart 1999 yılında 216 emlakçının bir araya gelmesiyle kurduklarını hatırlatan Mesut Güleroğlu, faaliyet raporları bölümünde yaptıkları çalışmaları anlattı. Güleroğlu “2004 yılında TSE 11816 sayılı uyulması zorunlu mesleki etik kurallarının yasallaşmasını sağlayıp emlakçılığın standartlarını oluşturduk. Böylece eğitim zorunluluğu getirdik” diye konuştu.

DEMİRTAŞ VE MUTLU'YA TEŞEKKÜR
Güleroğlu, hazırladıkları Emlak Danışmanlığı Kanun Taslağı için İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'nun büyük katkısı olduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti. Taslağın yasalaşması sürecinde bu kez Taşınmaz Ticareti Yönetmelik Taslağı'nın gündeme geldiğini hatırlatan Güleroğlu, “Taslakta emlakçının hakkını sonuna kadar savunduk. Yüzde 3 olan komisyonun yüzde 6 olarak uygulanması yönünde tüm emlakçılar olarak karar alıp bunu bakanlığımıza bildirdik” dedi.

İZMİR'DE WEB TAPU DÖNEMİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği sistemle artık tapu işlemleri internet üzerinden yönetilebileceğini belirten Güleroğlu, “Web Tapu sistemi ile mülkünü satmak isteyen vatandaş, gittiği emlakçıyı e-devlet üzerinden yetkilendirmesi halinde emlakçının mülk ile ilgili tüm aşamaları satış anına kadar online sistem üzerinden takip edebilir hale gelecek. Bu çalışma Sivas ve Kocaeli'nde başlatı. İzmir'de de başlaması için tüm girişimlerimizi yaptık” diye konuştu.

“MİLLİ EMLAK İÇİN DURMAYIZ”
Güleroğlu, sektörü “yerli” ve “milli” kılarak tüm katma değerin Türkiye'de kalması için büyük çaba gösterdiklerini de belirterek, “Emlakçılık onurlu bir meslektir. Bu oda sizlerin paranızla kuruldu. Sizi en iyi şekilde her platformda temsil etmek için çalışıyoruz. Durmaya da niyetimiz yok” dedi. İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam da Türkiye'nin inşaat sektöründe önemli bir ülke olduğunu, dünyanın her yerinden Türkiye'ye gelip emlak almak isteyenlerin olduğunu belirterek “Emlakçılık bugün çok iyi düzeylere geldi. Omuz omuza birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise Güleroğlu'nun Birlik Denetleme Başkanı olduğunu da hatırlatarak, “Çalışmaların hep yanındaydık, bundan sonra da yanında olacağız” dedi.

GÜLEROĞLU BAŞKAN SEÇİLDİ
Genel kurulda 508 oy kullanıldı. Oyların 6'sı geçersiz biri boş çıktı. Geçerli oyların 352'sini alan Mesut Gülerolu, yeniden başkan seçildi. Aday Durukan ise 149 oyda kaldı.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.