Mera Fırsatçıları Yapı Kayıt Belgesi Paralarını Geri Alamadı

Mera Fırsatçıları Yapı Kayıt Belgesi Paralarını Geri Alamadı

Meralarda kaçak yapı inşa ederek imar barışı başvurusunda bulunan ve yapı kayıt belgesi ücretini ödeyen imar barışı fırsatçıları tespit edildikten sonra belgeleri iptal edildi ve ücretleri iade edilmedi.

A+A-

Türkiye’deki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına alacak imar barışı uygulamasından mera alanında ev yapan vatandaşlarda yararlanmak istiyor. İmar barışını fırsat bilen vatandaşlar meralarda kaçak inşaatlar yaptı. Yapı kayıt belgesi için para dahi ödeyen fırsatçılar yapı izinlerini alamadı. Alanlar için ise bu belgenin iptali ve yapıların yıkımı gündeme geldi.

İŞLERİ KEŞFE KALDI

Trabzon’un Tonya İlçesinde ki Kadıralak Yaylası'nda da aynı durum yaşandı. Yaylada ev yapan vatandaşlar yapı kayıt belgesi almak için yasal süreçleri aştı, belge için gerekli parayı da ödedi ancak ruhsatlarını alamadı. Mera arazisine kaçak inşaat yapan vatandaşlar mahkemelik oldu. Davanın sonuçlanması için ise yaylada uzmanlarca keşif yapılacak. Ardından gerçekleşecek dava neticesinde davalık olan 50 dolayındaki vatandaşın yapıları için karar verilecek. 

UZMAN NE DİYOR?

Konu ile ilgili konuşan uzmanlar ise şunları söylüyor: “4342 Sayılı Mera Kanunun özel bir kanundur, dolayısıyla bu kanunun kapsamında olan alanlarda ki ruhsatlar geçersizdir. Tarım ve Orman Bakanlığımız bize meralarda ki ruhsatların geçersiz olduğuna dair yazı gönderdi bizde bu kararı belediyelere bildirdik. Meralarda ki evler kaçak stütasende ve yıkılmaları gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.