Manisa Yanık Ülke Konutları Yükseliyor!

Manisa Yanık Ülke Konutları Yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’da restorasyon kapsamında satın alacağı evler karşılığında ilçede 21 Kasım 2016 tarihinde temelini attığı Yanık Ülke Konutları’nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

A+A-

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kula’nın konaklama sorunu çözüme kavuşuyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki 20 tarihi evi satın alıp, butik otel olarak ilçe turizmine kazandırmayı hedefliyor. Kula’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklamasına uygun olan tarihi evlerin kamulaştırması noktasında ev sahiplerinin mağdur olmaması için hayata geçirilen ve inşaatı devam eden 32 dairelik Yanık Ülke Konutları hızla yükseliyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un 21 Kasım 2016’da birlikte temelini attığı Yanık Ülke Konutları kısa sürede tamamlanarak sahiplerine kavuşacak.

“Bu akılcı projeyle iki sorunu birden çözeceğiz’’

Kula’nın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve konaklama yerlerinin azlığından dolayı yaşanan sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Manisa Büyükşehir Belediyemizle birlikte turistik konaklamaya uygun tarihi evlerimizi restore ederek turizme kazandıracağız. Bu konuda satın alacağımız tarihi binaların sahiplerini mağdur etmemek adına Yanık Ülke Konutları projemizi hayata geçirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte temelini attığımız bu güzel projemiz 3 bin 252 metrekarelik alan üzerinde 2 bloktan oluşuyor. Toplamda 32 daireden oluşan bu akılcı proje ile iki sorunu birden çözüyoruz. Hem satın alacağımız tarihi evlerde yaşayan hemşerilerimizi mağdur etmeyecek hem de restorasyon çalışmalarına hız kazandıracağız. Kula’nın yarınları için üretmeye ve çalışmaya geçmişten kalan sıkıntıları aşmaya tüm gayretimizle devam ediyoruz. Bu duygularla Yanık Ülke Konutları’nın Kula için hayırlara vesile olmasını diliyor, bu konutlara yerleşecek hemşerilerimizin ise ömür boyu sıcak yuvalarında huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Turizm Potansiyelini Harekete Geçirecek

Kula’da mevcut turizm potansiyelini harekete geçirmek için ciddi bir yatırımla dev bir restorasyon hamlesi başlattıklarını hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Bu turizm potansiyelini harekete geçirirken, buraya gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin konaklama yapacakları alanları da düşünmek durumundaydık. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalarda 20 tane tarihi konutu satın alarak butik otel ve kafeterya tarzı düzenleme yapmayı planladık. Evlerini alacağımız vatandaşlarımızı mağdur etmemek için de Kasım ayında Yanık Ülke Konutları projemizin temelini attık. 32 dairelik bu konut hamlemizde evlerini alacağımız vatandaşlarımıza birer daire vermek suretiyle çalışmamızı tamamlamış olacağız. Şimdiden Kula’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.