Mahall Bomonti İzmir'de Ofis Satışları Yavaş İlerliyor

Mahall Bomonti İzmir'de Ofis Satışları Yavaş İlerliyor

Türkerler Holding yönetim kurulu başkanı Kazım Türker, Mahall Bomonti İzmir'de konutların yüzde 80'inin satılmasına rağmen ofislerin yavaş satıldığını söyledi. Yurt dışına 1.1 milyar dolar borçlanan Türkerler'in 6 milyar dolarlık projesi devam ediyor.

A+A-

İzmir’de büyük bir gayrimenkul projesi gerçekleştiren Türkerler'in Mahall Bomonti isimli projesi satışta. Sektördeki sıkıntılar ile ilgili konuşan Türker, “Bu dönem geçici. Biz yine satıyoruz, 10 satacağımıza 3 satıyoruz ama satıyoruz. Konutların yüzde 80’ini sattık. Ofisler biraz daha yavaş gidiyor. İzmir’e yaptığımız yatırım 5 milyar TL, şimdi 7.5 milyar TL oldu kurdan dolayı. 2.6 milyar dolar İzmir Şehir Hastanesi. 350 milyon dolarlık Bomonti’de araziyi de satın aldık. Davalardan 5 sene gecikti. Tekel’in Alsancak’taki bira ve rakı fabrikaları bölgesinde gerçekleşiyor. İyi bir yatırım bizim açımızdan. Eylül ayında Doğuş Grubu’na bağlı d.ream Grup ile anlaşma yaptık, d.ream buraya girecek. 45 dönüm arazi. Bir tarafta kule, altında pazar 15 dönüm. Pazar, ticari alanlar ve bir de otelimiz var. 9 tane tarihi bina, 10 bin metrekare civarında kapalı alan var. Orası İzmir’in çekim merkezi olacak. 900 milyon dolara Bayraklı’daki şehir hastanesini yapıyoruz. Kiraz’da iki tane rüzgâr yatırımı 100 milyon dolar. Bir de yine Alaşehir’de 500 milyon dolarlık jeotermal yatırımımız var. Bunların hepsi Ege Bölgesi’ne çok ciddi ekonomik açıdan katkıda bulunacak yatırımlar. Şimdi bir de Türkerler Vakfı üzerinden Yenilenebilir Enerji Üniversitesi kuracağız. 7-8 bin öğrencili bir üniversite olacak” dedi.

Sağlık kampüslerinin aktif yatırımcısı Türkerler, Ankara Etlik, Kocaeli ve İzmir hastanelerini inşa ediyor. Yatırımlar için yurtdışından 1.1 milyar dolar borçlanan Türkerler'in başkanı, “Kredi 18 yıl vadelidir. 15 Temmuz’dan sonra bu kadar büyük bir kredinin getirilmesi bu ülkeye güvenin göstergesi. Sayın Cumhurbaşkanımız Külliye’de tören yaptı. Hastaneleri devlet işletecek. Bize kira ödeyecek. Kur riskine karşı bizi koruyan bir formül var. Hasta sayısına bağlı değil. Bize garanti edilen böyle bir şey yok. Devletin kira garantisi var. Şu kadar yılda şu kadar kira. Teklif verirken hesaplıyoruz. Örnek; 100 milyon TL yılda para kazanacağım. Faiziyle 15 yılda geri ödeyeceğiz. 24 yıl sen işleteceksin, 9 yıl karın olacak. Bir de ticari alanların geliri var. Hastadan bağımsız. 20’ye yakın sektör var. Görüntüleme merkezi, temizlik, yemek, güvenlik… Otoparka para vermiyorsunuz, oradan kazanmıyorsunuz ama diğerlerinden kazanıyorsunuz. Yiyecek içecek çok kıymetli. Kampüs içi kafeterya, mağazalar... 5 seneliğine bizde, sonra devlet ihale edecek'' diye konuştu.

Gayrimenkul, yenilenebilir enerji, doğalgaz dağıtım ve ticareti, kamu özel ortaklığı projeleri ve tekstil sektörlerinde hizmet veren Türkerler, Baraj, tünel, otoyol, metro, hastane inşaatlarında boy gösteriyor. Geçen yılı 1.5 milyar dolar ciro ile kapatan grupta 22 bin kişi çalışıyor. Şirketin 6 milyar dolarlık projesi ise devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.