Mağdurlar 45 Yıldır İmar Bekliyor, Holding 45 Günde Aldı!

Mağdurlar 45 Yıldır İmar Bekliyor, Holding 45 Günde Aldı!

Balçova Arsa Mağdurları avukatı Mustafa Kemal Turan, "Balçova arsa mağdurları olarak 45 yılda alamadığımız hakkı, bir holding 45 günde hem de bizim alacağımız imar hakkının 45 katını almıştır" diyerek sitem etti.

A+A-

Balçova Arsa Mağdurları, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve hukuk komisyonu başkanı olduğu dönemde, plan tadilatı talebi olan bir şirketin noterden vekaletnamesini aldığını belirterek buna tepki gösterdi.

45 YILDA ALAMADIK

Mağdurlar adına konuşan Avukat Mustafa Kemal Turan, "Balçova arsa mağdurları olarak 45 yılda alamadığımız hakkı, bu holding 45 günde hem de bizim alacağımız imar hakkının 45 katını almıştır. Bu eşitlik ve adalete aykırı durumun kaynağı bu holdingin Murat Bakan'a çıkardığı vekaletname midir?" diye sordu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Balçova Arsa Mağdurları yaklaşık bin kişiyle Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Bakan da Balçova Arsa Mağdurları adına suç duyurusunda bulunan avukat Mustafa Kemal Turan hakkında şikayetçi oldu.

HUKUKEN DOĞRU DEĞİL

Turan, dün İzmir Adliyesi çıkışında Bakan'ın aldığı vekaletname örneği ve plan tadilatı çıkan şirketin gökdeleninin resminin olduğu dövizlerle basın açıklaması yaptı.
Aynı zamanda avukat olan Murat Bakan'ın Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği ve hukuk komisyonluğu başkanlığı yaptığı dönemde plan tadilatı talebi olan şirketin vekaletnamesini aldığını belirten Turan, bunun hukuk açısından doğru olmadığını söyledi. Turan, Başkan Aziz Kocaoğlu'na da "Meclis üyelerinin ve hukuk komisyonu başkanlarının Büyükşehir Meclisi'nde plan tadilatı talebi olan bir holdingten, noterden vekalet alması doğru mudur?" diye sordu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.