Kusurlu Ev Satan Emlakçı Tazminat Ödeyecek

Kusurlu Ev Satan Emlakçı Tazminat Ödeyecek

Hükümetin emlak piyasasını yeniden şekillendirmek için hazırladığı yönetmelik çalışmasında sona gelindi. Yönetmelik kapsamında her önüne gelenin emlakçı dükkanı açmasını önlemek için sertifika alma zorunluluğu getirilecek. Bu zorunluluk mevcut emlakçılar

A+A-

Sertifika yöntemi ile sektördeki kayıtdışılığın temizlenmesi ve mevcut emlakçıların yüzde 20'sinin kapanması da hedefleniyor.

Kayıt altına alınacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin talimatıyla çalışmalarına hız verilen emlak piyasasını düzenleyecek yönetmeliğe son şekli Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda verilecek. Yönetmelikte yer alan değişikliklerden bazıları şöyle: Emlakçılar kayıt altına alınarak disipline edilecek.
Günlük kiralama gibi faaliyetleri yürüten emlakçılar ise piyasadan bütünüyle silinecek. Yeni yönetmelikle emlakçıların belirli bir eğitim seviyesinde olmalarına da dikkat edileceği gibi, sicili temiz olmayan emlakçı adayına ise sertifika verilmeyecek. Yine mevcut emlakçıların da sicilleri kontrol edilerek burada da yetkisi iptal edilmesi gerekenlerin emlakçı açma yetkileri ellerinden alınacak. Vatandaşa kusurlu ev sattığı ya da kiraladığı mahkeme kararı ile tespit edilen bir emlakçı ev verdiği kişiye tazminat ödemekle de yükümlü olacak. Emlakçıların vatandaştan alacağı komisyon oranları da yönetmelik kapsamında belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum