Kumova İnşaat'tan İzmir'e 250 Milyon Liralık İki Proje

Kumova İnşaat'tan İzmir'e 250 Milyon Liralık İki Proje

İzmir’de 1000’den fazla konut üreten Kumova İnşaat’ın yeni kuşak temsilcisi Efe Kumova hedef büyüttü. Kumko Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Efe Kumova, Karşıyaka ve Bornova’da 250 milyon lira yatırımla iki konut projesine başladıklarını açıkladı.

A+A-

5 yılda İzmir’in en çok tercih edilen inşaat şirketi olmayı hedeflediklerini belirten Kumko Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Efe Kumova, Karşıyaka ve Bornova’da 250 milyon lira yatırımla iki konut projesine başladıklarını açıkladı.

41 yıldır İzmir’de konut üreten Kumova İnşaat’ın yeni kuşak temsilcisi Efe Kumova, yeni bir şirketle baba mesleğine devam kararı aldı. Babası Azmi Kumova’nın İzmir’de 1000’den fazla konut ürettiğini belirten Kumko Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Efe Kumova, “2012’de sermaye yapımızı kuvvetlendirmek için Kemal Kocaman ile ortak Kumko Yapı’yı kurduk. İlk projemiz Varyant Karşıyaka için 75 milyon lira yatırım yaptık. Tamamı satılan bu projeden sonra şimdi 250 milyon lira yatırımla Varyant Karşıyaka Plus ve Bornova’da Varyant Tower projelerini hayata geçiriyoruz” dedi. İzmir’de markalı konutlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Kumova, 5 yılda İzmir’de en çok tercih edilen marka olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İZMİR’İN ATAŞEHİR’İ

Karşıyaka bölgesini İzmir’in Ataşehir’i olarak tanımlayan Kumova bölgedeki yeni projeleri için şunları söyledi: “Varyant Karşıyaka Plus 5 blokta 186 daire ve 16 farklı tipte daire seçeneğinden oluşuyor. İçinde zengin donatı alanları var. Projede ayrıca her daire için yeri önceden belirlenmiş 2 adet kapalı otopark ve 4 metrekare depo alanı bulunuyor. Metrekare birim fiyatının ortalama 4 bin 800 TL olduğu projede daire fiyatları ise 530 bin TL ile 1.5 milyon TL arasında değişiyor.”

Bornova ilçesine odaklanmak istediklerine dikkat çeken Kumova, bölgede ilk projenin de Varyant Tower ismiyle yükseleceğini söyledi. Bölgenin kentsel dönüşüm bölgesi olması nedeniyle gelişime açık olduğunu belirten Kumova’ “Varyant Tower tek bloklu bir kule olarak yükselecek. Yüzde 70’i deniz gören 166 adet konutun bulunduğu Varyant Tower kentsel dönüşüm kapsamında inşa ediliyor. Bornova’da konut stoku eski ve bölgede dönüşüm başladı. Biz de tek projede kalmayacağız ve yeni kentsel dönüşüm projeleri yapacağız” diye konuştu. Kumova, arı kovanından ilham alınarak tasarlanan projede metrekare satış fiyatının 4 bin 200 liradan başladığını söyledi.

BÖYLE GİDERSE İZMİR'DE 10 YILDA BİRŞEY DEĞİŞMEZ

İzmir’de inşaat sektöründe faaliyet göstermenin zorluğuna dikkat çeken Efe Kumova,” Talihsiz bir iş yapıyoruz. Biraz para biriktiren inşaat işine giriyor. Belediye de tek tip projeden yana. Bürokrat yeni ve iddialı işlere imza atmaya çekiniyor. Böyle giderse İzmir’de 10 yılda bir şey değişmez. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokrasinin önünü açmasıyla süreç kısmen de olsa hızlandı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.