Konya'da 4 Milyon TL'ye İcradan Satılık Fabrika Ve Arsa!

Konya'da 4 Milyon TL'ye İcradan Satılık Fabrika Ve Arsa!

Konya 1. İcra Dairesi, Karatay Tatlıcak Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Üzerinde fabrika binası, bekçi kulübesi, ağaçlar ve müştemilat bulunan arsanın satış bedeli 4 milyon 89 bin 539 TL olarak belirlendi.

A+A-

Konya 1. İcra Dairesi, Karatay Tatlıcak Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Üzerinde fabrika binası, bekçi kulübesi, ağaçlar ve müştemilat bulunan arsanın satış bedeli 4 milyon 89 bin 539 TL olarak belirlendi.

T.C. KONYA 1. İCRA DAİRESİ

2015/127 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN ÖZELLLİKLERİ

: Konya İl, Karatay İlçe, 5759 Ada No, 34 Parsel No, (Eski kayıtlarda Tatlıcak 979 parsel) Tatlıcak Mahalle/Mevkii, 25 cilt, 2608 sayfa,M 29 a 14 c 4 d pafta da kayıtlı 163.269,56 metrekare alanlı arsa ile üzerinde bulunan idare binası, fabrika binası, bekçi kulübesi, ağaçlar ve müştemilatının tamamı. Borç konusu taşınmaz, Konya Ereğli caddesine cepheli, yaklaşık on beşinci kilometrede bulunmaktadır. 34 nolu parsel üzerinde bulunanlar şöyledir: Fabrika binası, idari bina, bekçi kulübesi tahribata uğramış, kaba inşaatı hariç diğer kısımların hepsi sökülmüştür. Ayrıca uzun zamandır kullanılmadığı için yıpranmıştır. Yapı bedelleri hesaplanmayacaktır.

Taşınmazın üzerinde bulunan fabrika ve idari binası güneyinde ve güney batısında yapılmış olan peyzaj ve ağaçlandırma da kullanılan süs bitkileri ve ağaçlar uzun zamandır bakımları yapılmadığından kısmen ve tamamen kurumuş halde 84 adet bitki sayılmıştır. Bunlardan on iki adedi süs bitkisi/çalı grubundan olup, genelde kotanester ve ateş dikenidir. yetmiş iki adet ağaçların genelde dışbudak, akasya, iğde ve akçaağaç olmak üzere, alyantus, badem, kayısı, elma, vişne ve sedir ağaçları tespit edilmiştir. Ağaçların yaşları ortalama 20 ~ 25 yaşlarında olup bakımsızlıktan gelişmeleri zayıftır. Ağaçların ve süs bitkilerinin ekonomik bir değerleri kalmamış olup, sadece odun değerleri vardır. Ağaçların toplam odun değeri 7.800,0 TL olarak hesap edilmiş olup taşınmazın değerine katılmıştır. Ayrıca taşınmazın batısında kalan bir kısmına buğday ekilmiş olduğu görülmüştür. Geri kalan alanlar boş ve kullanılmamaktadır. Taşınmazın toprağı Kahverengi büyük toprak grubundan olup, Killi tın bünyeli, toprak derinliği derin ( + 90 cm ) dir. Eğim % 0,5 - 2 ( düz,düze yakın) arasında değişmektedir. Yüksek kireçli, Taşlılık, Drenaj ve alkalilik problemi yoktur. Mevcut haliyle hafif şiddetli erozyona maruzdur.

Taşınmazın değeri: Borç konusu, Konya İli, Karatay İlçesi, Tatlıcak mahallesi, Konya Ereğli caddesine cepheli, no: 137 de, tapuda ise M 29 a 14 c 4 d pafta, 5759 ada, 34 parselde kayıtlı 163.269,56 m2 alanlı arsa, ağaçlar (üzerindeki idare binası, fabrika binası, bekçi kulübesi kullanılamayacak durumda oldukları için bedeli hariç ) ve müştemilatının tamamının; bulunduğu mevkii, konumu, niteliği ve niceliği, şehir merkezine uzaklığı, dosya içersinde bulunan imar durumu, satışın ihale yoluyla olacak olması ve alım satım rayiçleri dikkate alınarak keşif tarihindeki toplam bedelinin;Arsa 4.081.739,0 TL Ağaçlar7.800,0 TL olmak üzere toplamının 4.089.539,0 ( dört milyon seksen dokuz bin beş yüz otuz dokuz Türk lirası ) TL

Adresi : Tatlıcak Mahallesi, Konya Ereğli Caddesine Cepheli, No: 137Karatay 

Yüzölçümü : 163.269,56 m2

Arsa Payı : Tam.

İmar Durumu : İnşaat tarzı 04.02.2015 tarihli imar durum belgesine göre, borç konusu taşınmazın bulunduğu M 29 a 14 c 4 d pafta, 5759 ada, 34 parsel; 1/5000 lik planda çalışma ve sanayi alanı, park ve yol sahasına isabet etmektedir.

Kıymeti : 4.089.539,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında A.M. 724,99 M2 lik kısmında Botaş Lehine Dami İrtifak Hakkı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(Botaş)adına,30/04/2001Başlangıç tarihli süresiz şerh işlenmiştir. Beyanlar hanesinde irtifak hakkı alanı hatalı .Ölçü krokisinde C-D-E harfi ile gösterilen binaların cins değişikliği yapılmadığı yazılıdır. Bu şerhler ile birlikte satışı yapılacaktır.Tapu kaydında ipotek şerhi olup,ipotek dosyasından satış yapılacaktır.

1. Satış Günü :30/01/2017 günü 14:30 - 14:40 arası

2. Satış Günü :28/02/2017 günü 14:30 - 14:40 arası

Satış Yeri : KONYA ADALET SARAYI İCRA MÜDÜRLÜKLERİ BÖLÜMÜ A BLOK ZEMİN KAT MEZAT SALONU KARATAY KONYA

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

 

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

 

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

 

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

 

5- Adına tebligat çıkartılıp bila tebliğ dönen ilgililerin ve İİK ' nun 127 maddesine göre SATIŞ ilanının tebliğ adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı Elektronik ortamda yapılan ilan "elektronik ortamda ilan yapılmıştır" tebliğ yerine geçer. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesi görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/127 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.01/12/2016

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.