Konya Şehir Hastanesi 2020'de Açılacak

Konya Şehir Hastanesi 2020'de Açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Şehir Hastanesi inşaatının yarısından fazlasının tamamlandığını söyledi. Bakan Kurum hastanenin 2020 yılı içerisinde açılacağını ifade etti.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mevlana Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa damgasını vurduğunu söyledi.

"Konya gönüllerin şehri, AK Parti de gönüllerin partisidir"

Kurum, tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya'da da sosyal konut projelerinin devam ettiğini anlatarak, "İlk etapta 67 ilimizde başlattığımız 50 bin sosyal konutluk projemize Konya'dan da yoğun bir katılım oldu. Hem merkezde hem de ilçelerimizde toplamda 3 bin 500 konutu tamamlayarak, vatandaşlarımıza en kısa sürede anahtarları teslim edeceğiz. Konya'mızda yıllardır esnafımıza hizmet veren ve şehrin içerisinde ihtiyaçları karşılayamayan eski sanayi sitemizi, kentsel dönüşüm projesiyle şehrin dışına taşıyoruz. Hedefimiz modern sanayi bölgeleriyle üreten marka şehir Konya'yı inşa etmektir. Konya gönüllerin şehri, AK Parti de gönüllerin partisidir. Sizler de bu davanın gönül erlerisiniz. Konya AK Parti'dir, AK Parti de Konya'dır. Bunu herkes böyle bilir, bilmeyenler de böyle bilsin. Hiçbir zaman Konya ile AK Parti arasına kimse girememiştir, giremeyecektir. Konya, dün olduğu gibi bugün de yarın da Cumhurbaşkanımızın yanında olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Konya Şehir Hastanemizi gelecek yıl açmayı hedefliyoruz"

Koca, 2002 yılında doğan her bin bebekten 21'inin hayatını kaybettiğini aktararak, "Yakın takip, riskli durumların tespiti ve tedbir alınmasıyla bu rakamı hamdolsun 7'ye kadar düşürdük. Ama bu da yetmez. Aşılanmayan tek çocuğumuz kalmamalıdır. Bebeklerimizi, annelerimizi kaybetmenin mazereti olamaz. Her zaman olduğu gibi, koruyucu sağlık hizmetleri önceliğimizdir. Bu amaçla Konya’da acil sağlık istasyonu ve aile sağlığı merkezi olarak 53 sağlık tesisini daha hizmete açtık. 17 yıllık AK Parti iktidarı süresince şehrimizde 31 hastane binası tamamlanarak siz hemşerilerimin hizmetine sunuldu. Hastane yatak sayısı 4 bin 175'ten 7 bin 686'ya çıktı. Bunların yanında ilçelerimizde de hastane ihtiyacı önemli ölçüde giderildi. Ayrıca inşaatının yarıdan fazlası tamamlanan Konya Şehir Hastanemizi inşallah gelecek yıl açmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.