Konuttaki En Büyük Sorun Fiyatların Öngörülemez Oluşu

Konuttaki En Büyük Sorun Fiyatların Öngörülemez Oluşu

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, BDDK'nın konut kredilerine getirdiği sınır ve fiyat artışlarının öngörülemez oluşu gibi nedenlerle yeni proje yapılmadığını ve satışların azaldığını ifade etti.

A+A-

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Banka finansmanı ekonominin suyu gibidir, su nereye akarsa orası yeşerir, dolayısıyla bu su kesilince bunun sonuçları olacak." dedi.

Timur, "Biliyorsunuz BDDK tarafından düzenlemeler oldu. 5 milyona kadar olan kredi oranları azaltıldı, 10 milyonun üzerinde konut kredisi verilemeyeceği açıklandı. Tabi ki konut kredisi bu işin bir yön vereni. Şimdi ipotekli satışların olması diğer satışlara da yön veriyor. Banka finansmanı bizim sektörde yıllardır azalarak gidiyor ve banka finansmanı ekonominin suyu gibidir, su nereye akarsa orası yeşerir, dolayısıyla bu su kesilince bunun sonuçları olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Alım gücü azaldı"

Fiyat artışlarının alım gücünü azalttığını dile getiren Timur, konutta ki fiyat artışının da insanların enflasyondan korunmak için ve mevduat faizlerinin düşük kalmasından dolayı gayrimenkule yönelmesinden kaynaklandığını belirtti.

Konutta asıl sorun 'arzın artmaması' olarak tanımlayan Erden Timur, "Barınma insan ihtiyacının üç temel unsurundan biri ve insanların ev bulamaması arzın olmamasından kaynaklanıyor." diye konuştu.

"Şu anda fiyat artışları öngörülmez seviyede bu yüzden insanlar yeni projeye başlamıyor" diyen Timur, inşaattaki daralmanın ülke ekonomisine zarar vereceğini dile getirdi.

 

Büyük Zafer'in 100. yılı dolayısıyla ultra bir maraton düzenlediklerini ve bunu her yıl yenileyerek geleneksel bir hale getirmeyi planladıklarını aktaran Timur, !Toplumda birlik ve bütünlük çok önemli, bizi de birlik haline getiren Cumhuriyetimizin varoluş sebebi. 4 Eylül'de yapacağımız bu maraton kapsamında bir dizi etkinlik olacak. En son İzmir'de finali olacak." dedi.

Timur, New York'ta bir proje tamamladıklarını, şimdi Miami'de bir projelerinin olacağını ancak bunun satılık değil kiralık olacağını ve Almanya ile Dubai'de de yeni işlere başlayacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum