Konutların Yüzde 60’ı Yatırım Amaçlı Alınıyor

Konutların Yüzde 60’ı Yatırım Amaçlı Alınıyor

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan projelerinden konut alanlarının yüzde 55-60'ının yatırım amaçlı aldığını söyledi.

A+A-

Türkiye’de hâkim olan konut seçimi anlayışına dair açıklamalarda bulunan Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan “Bir kesim ev sahibi olma duygusu ile çok fazla alacağı projeyi incelemeden bütçesi dâhilinde bir konut almaya yöneliyor. Daha bilinçli olan bir kesim ise artık ne istediğinin farkında. Hem geleceğe yatırım yapmak hem de yaşadığı yaşam alanının her türlü ihtiyacına cevap vermesi doğrultusunda seçimler yapıyor.” açıklamasında bulundu.

“En çok araba ve konut alınıyor”

“Türkiye’de en çok insanların aldığı şey konut ve araba” ifadelerini kullanan Tolga Ülkealan sözlerine şunları ekledi: “Alınan konutların çoğu yatırım amaçlı tercih ediliyor. İnsanlar geleceklerini düşünerek bu anlamda tercihlerine yön veriyorlar. Sattığımız konutların yüzde 55-60’ı yatırım amaçlı oluyor. Geçmişten günümüze konut tercihlerine baktığımızda şehir merkezlerinde yaşanan arsa fiyatlarındaki artışın, insanları alternatif alanlara yönelttiğini söyleyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.