Konut Yeniden En Güvenli Liman Oldu

Konut Yeniden En Güvenli Liman Oldu

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu konut sektörüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Konut yeniden en güvenli liman oldu” dedi.

A+A-

Gayrimenkul sektörü son aylarda oldukça hareketli günler yaşıyor. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, kurdaki iniş-çıkış riskini almak istemeyenler, farklı yatırım araçlarından kazananlar ve yaşanacak fiyat artışlarından endişe duyanlar konut yatırımlarına yöneldi. Geçen senenin aksine bu sene konut piyasasında beklentinin üzerinde bir canlılık yaşandığını dile getiren Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, “Konut yeniden en güvenli liman oldu” şeklinde konuştu. Satış ofislerinde yaşanan hareketliliğe de değinen İrfan Aşçıoğlu, alternatif yatırım araçlarından gayrimenkul sektörüne ciddi bir kaynak aktarımı olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

2022'de sektördeki 55. yılını kutlayacak olan Aşçıoğlu, ‘Selenium’ markasını İstanbul Zeytinburnu’na taşıdı. Selenium Park projesinin tanıtımında önemli açıklamalar yapan İrfan Aşçıoğlu, Ataköy’de toplamda 3 projede yaklaşık olarak 1.100 bağımsız bölümün teslimlerinden sonra şimdi de Zeytinburnu Kazlıçeşme’de yeni proje için düğmeye bastıklarını kaydetti. Toplamda 1 milyar TL Yatırım değerine sahip olan ‘Selenium Park’ projesinin Tarihi Yarımada’ya komşu konumuna ve yatay mimari özelliklerine değinen Aşçıoğlu, toplamda 195 bağımsız birime sahip Selenium Park projesine yoğun ilgi olduğunu kaydetti. Kısa zamanda yüzde 50'lik satış oranına ulaştıklarını dile getiren Aşçıoğlu, projede metrekare fiyatlarının 30 bin TL'den başladığını bildirdi. Aşçıoğlu projenin teslimlerinin de Ağustos 2023’te gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Hayata geçirecekleri yeni projelerini tüketicinin taleplerine göre şekillendirdiklerini dile getiren İrfan Aşçıoğlu konuyla ilgili olarak, “Balkonsuz, terassız, bahçesiz daire yok. Ticari alanların ve 1+1 daire tipinin de bulunmadığı Selenium Park, ulaşım açısından da pek çok seçeneğe yakın konumda bulunuyor” dedi.

2022 yılında yeni proje hazırlıkları olduğunu dile getiren İrfan Aşçıoğlu, mega kent İstanbul dışında proje geliştirmek için arsa arayışında olduklarını dile getirdi. Aşçıoğlu, Egenin incisi İzmir’de Çeşme ile Urla, Bodrum’da da Göltürkbükü, Yalıkavak ve Gümüşlük’te görüşmeleri olduğunu bildirdi.

Tecrübeli firmalar kentsel dönüşüm sürecine katkı sunacak

İnşaat sektöründeki gelişmeleri masaya yatıran Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada dövizde yaşanan hareketliliğinin tüccarlar için rahatsız edici olduğunu kaydetti. Yaşar Aşçıoğlu konuyla ilgili olarak “Bizler spekülatör değiliz, ülkemiz için yatırım yapıyoruz. Dolayısıyla pek çok durumun stabil gitmesi lazım ki önümüzü görelim. İlerleyen dönemde bu hareketlerin durulacağına inanıyoruz” dedi. Sektörün tecrübeli firmalara ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Yaşar Aşçıoğlu, “Bizim gibi bu sektörde üretim yapan, çok uzun yılların tecrübesi bulunan firmalara böyle bir dönemde özellikle destek olunması gerektiğini düşünüyorum. Asıl işi gayrimenkul olmayan firmalar yerine iyi bir ekibi, yönetim anlayışı, deneyimi olan firmaların ülkemize çok iyi yatırımlar katacağından şüphemiz yok” şeklinde konuştu. Tecrübeli firmaların kentsel dönüşüm sürecine de katkı sunacağını ifade eden Aşçıoğlu, “Tecrübeli firmalara İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de ihtiyacı var. İstanbul’un yeniden yapılandırma sürecinde kendimizi hatırlatıyoruz ve ‘biz de varız’ diyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.