Konut Yatırımı Bir Daha Hiç Böyle Cazip Olmayacak

Konut Yatırımı Bir Daha Hiç Böyle Cazip Olmayacak

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın konut sektöründeki yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Akın, "Türkiye bir daha hiç böyle cazip olmayacak. Agresif şekilde bakıyoruz" dedi.

A+A-

Son dönemde yükselen maliyetler, azalan talep kimi bazı şirketleri zora soktu. Bu döneme borçsuz giren, nakit yaratma kabiliyeti olan firmalardan ise yatırım, satın alma ve insan kaynağını güçlendirme haberleri geldi. İkinci grupta bulunan şirketlerden  Akfen, halen faaliyet gösterdiği tüm sektörlerdeki fırsatları araştırıyor, inşaat sektöründe başka şirketlerin yarım kalmış projeleri başta olmak üzere teklifleri değerlendirip, YEKA ihalelerine girmeye hazırlanıyor.

Ankara İncek’te yükselen Bulvar Loft’u tamamladıklarını, böylece ellerinde süren gayrimenkul projesi kalmadığını kaydeden Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, şu açıklamalarda bulundu:

“Yatırımda muhafazakar değiliz. Önümüzdeki işlere bakacağız. Her kriz kendi fırsatını yaratır. Biz de bakıyoruz. Şu an alım zamanı. Sadece gayrimenkul için değil, her sektör için... Çok fırsat var. Türkiye hiç bu kadar cazip olmayacak bir daha. Gayrimenkulden turizme, üretimden madenciliğe kadar, farklı farklı birçok sektöre bakıyoru. Şu kadar para ayırdık gibi bir durumumuz yok. Gördüğümüz bir yatırım fırsatı olursa değerlendireceğiz. Gerçekten de agresif bir şekilde bakınıyoruz.”

Ayda 3-4 teklif

Gayrimenkulde arsadan yarım kalmış projeye kadar pek çok alternatifi değerlendirdiklerini ifade eden Akın, kendilerine ayda 3-4 proje teklifi geldiğini anlattı. Akfen’in mevcut arsalarının daha çok Ankara’da bulunduğunu, bunların üzerine toplam 25 bini aşkın konut yapılabilecek miktarda olduğunu belirten Akın, bundan sonra da Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve İzmir’deki fırsatları değerlendireceklerini kaydetti.

Işığı kiracı yakacak

Konut sektöründeki durgunluğu arz fazlalığı değil ertelenen talebin oluşturduğunu, konut fiyatlarındaki artışın, maliyet artışının gerisinde kaldığını söyleyen Selim Akın, kira cephesinin hareketlendiğini söyledi. Potansiyel konut alıcısının, “Param cebimde kalsın ama iyi bir yerde yaşayayım” düşüncesinde olduğunu, bu nedenle markalı konut projelerinde kiraların yükseldiğini ifade eden Akın, bu trendin kendilerini de kiralamaya yönelttiğini sözlerine ekledi. İncek Loft’ta 90 daireyi kiraladıklarını, 140 adedini daha kiralayabileceklerini ifade eden Akın, 1 Haziran’da yaşamın başlayıp ‘ışıkların yanacağı’ Bulvar Loft’ta da 500 dairenin kiralık olduğunu sözlerine ekledi.

Akın’ın verdiği bilgiye göre, şirket 500 daireden ayda toplam 1.3 milyon lira kira geliri elde etmeyi planlıyor. Akfen’in üzerinden daire başına 450 liraya ulaşan aidat yükü de kalkacak. İncek bölgesinde kiracı sirkülasyonunun 8-10 ay arasında bulunduğunu kaydeden Akfen, konut piyasası yeniden açıldığında bu daireleri satmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.