İnşaat Deryası
  • E-DERGİ
  • EMLAK GÜNDEMİ
  • PROJELER
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • TOKİ
  • ULAŞIM
  • TİCARİ PROJELER
  • ARSA-ARAZİ
  • İMAR
  • Kategoriler
    • Arsa-Arazi
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • İhale
    • İmar
    • İnşaat Malzemeleri
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Ticari Projeler
    • TOKİ
    • Turizm
    • Ulaşım
    • Vergi-Kredi
  • Foto Galeri
    • Dekorasyon
    • Dünya
    • Emlak Gündemi
    • Magazin
    • Projeler
  • Web TV
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Teknoloji
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
Fiyat Artışı ve Deprem Etkisiyle Konut Satışları DüştüFiyat Artışı ve Deprem Etkisiyle Konut Satışları DüştüSon 1 yılda konut fiyatlarının yüzde 150 artarak erişilemez seviyelere çıkması ile Kahramanmaraş merkezli depremin etkisiyle konut satışları mart ayında yüzde 21,4 azalarak 105 bin 476 oldu. Yabancılara yapılan konut satışı da yüzde 38,7 azaldı.
Konut Satışları Yüzde 12,9 DüştüKonut Satışları Yüzde 12,9 DüştüKonut satışları, bir önceki yılın Temmuz ayına göre yüzde 12,9 azalarak 93 bin 902 oldu. Yıllık bazda, bir yıl sonra konut satışlarında gerileme görüldü.
Sektör Temsilcileri Nisan 2022 Konut Satış Hakkında Ne Dediler?Sektör Temsilcileri Nisan 2022 Konut Satış Hakkında Ne Dediler?TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri satışlar hakkında ne dedi?
Kasım Ayında Yabancı Yatırımcı  7 Bin 363 Konut Aldı!Kasım Ayında Yabancı Yatırımcı 7 Bin 363 Konut Aldı!Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Kasım 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 7 bin 363 konut satın aldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı?
Son 3 Yılda Konut Satışları Nasıl DeğiştiSon 3 Yılda Konut Satışları Nasıl DeğiştiKonut sektörü son üç senenin temmuz ayları itibarıyla tam bir çan eğrisi çizdi. 2019 ve 2021 birbirine çok yakın satışlar gerçekleşti. 2020 ise olağanüstü avantajlı kredi kampanyaları sayesinde çanın tepe noktasına ulaştığı yıl oldu.
2 Yıldır Bekleye Konut Talebi 2 Aydır Satışa Dönüşüyor2 Yıldır Bekleye Konut Talebi 2 Aydır Satışa DönüşüyorTahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, ekonomik sıkıntılardan dolayı 2 yıldır bekleyen konut taleplerinin faiz oranlarının düşmesi ile satışa dönüşmeye başladığını söyledi.
Gayrimenkul Sektörü Yılın Son 4 Ayında Toparlanma Sürecine GirdiGayrimenkul Sektörü Yılın Son 4 Ayında Toparlanma Sürecine GirdiKonut kredisi faizlerinin 0,99'a düşmesi ile konut satışları artışa geçti. 2019 yılının ilk yarısını büyük bir daralma ile geçiren sektör yılın son 4 ayında toparlanma sürecine girdi.
Konut Kredisi Faiz İndirimleri Satışları CanlandırdıKonut Kredisi Faiz İndirimleri Satışları CanlandırdıKonut kredisi faiz oranlarının 2018 kur krizi sonrası %3’lere kadar yükselmesi ile konut satışları adeta çakılmıştı. Konut kredisi faiz oranlarının 13 ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından konut satışları satışlar tekrar canlandı.
Durma Noktasına Gelen Konut Satışları Yeniden CanlandıDurma Noktasına Gelen Konut Satışları Yeniden CanlandıKamu bankalarının 0.99 konut kredisi kampanyası emlak piyasasına hareket getirdi. Konut kredisi başvuruları rekor seviyelere ulaşırken, durma noktasına gelen konut satışları yeniden canlandı!
Konut Satışları Ağustosa Doğru ArtacakKonut Satışları Ağustosa Doğru ArtacakHaziran ayında konut satışlarının yüzde 48,6 düşmesini değerlendiren İNDER başkanı Nazmi Durbakayım, "Bu düşüşü zaten bekliyorduk. Temmuz ayında da düşük geçeceğini öngörüyoruz. Ağustosta artışa geçecektir" dedi.
Konut Satışları Arttı Mı?Konut Satışları Arttı Mı?Konut kredi faizlerindeki düşüş ve kampanya atağı sonrası ağustosta konut satışı bir önceki aya göre yüzde 41 artış gösterdi.
  • Avro Bölgesi İnşaat Sektöründe Durgunluk SürüyorAvro Bölgesi İnşaat Sektöründe Durgunluk Sürüyor
  • Van Büyükşehir Belediyesi'nden 1,4 Milyar TL’lik Arsa SatışıVan Büyükşehir Belediyesi'nden 1,4 Milyar TL’lik Arsa Satışı
  • İzmir’e Kadın Konukevi Yapım İhalesini Güneri Mimarlık Mühendislik Kazandıİzmir’e Kadın Konukevi Yapım İhalesini Güneri Mimarlık Mühendislik Kazandı
  • Buca’da Kaçak Moloza Geçit YokBuca’da Kaçak Moloza Geçit Yok
  • Dubai’nin Pabucu Dama AtılıyorDubai’nin Pabucu Dama Atılıyor
  • İnşaat Sektöründe Ücretli Çalışan Sayısı Arttıİnşaat Sektöründe Ücretli Çalışan Sayısı Arttı
  • Konutta Reel Kayıp 9. Ayda da SürdüKonutta Reel Kayıp 9. Ayda da Sürdü
  • Çin’de Emlak Sektörü Alarm VeriyorÇin’de Emlak Sektörü Alarm Veriyor
  • TOKİ İzmir’de 16 Arsayı Satışa ÇıkarıyorTOKİ İzmir’de 16 Arsayı Satışa Çıkarıyor
  • Buca’daki 38 Hektarlık Arazi İçin Yeni Plan da YargıdaBuca’daki 38 Hektarlık Arazi İçin Yeni Plan da Yargıda
ÇOK OKUNANLAR
  • Nava Konak’tan Ev Alana Araba Hediye!Nava Konak’tan Ev Alana Araba Hediye!
  • Ahmet Cengiz İzmir'in Vergi Rekortmeni OlduAhmet Cengiz İzmir'in Vergi Rekortmeni Oldu
  • Van Büyükşehir Belediyesi'nden 1,4 Milyar TL’lik Arsa SatışıVan Büyükşehir Belediyesi'nden 1,4 Milyar TL’lik Arsa Satışı
  • Avro Bölgesi İnşaat Sektöründe Durgunluk SürüyorAvro Bölgesi İnşaat Sektöründe Durgunluk Sürüyor
  • Terra Vista İstanbul’da Satışlar Başladı: Fiyatlar 8,1 Milyon TL’denTerra Vista İstanbul’da Satışlar Başladı: Fiyatlar 8,1 Milyon TL’den
İnşaat Deryası
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
  • RSS
Tüm Hakları Saklıdır © 2016

İnşaat Deryası

 |  Haber Scripti

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • Nava Konak’tan Ev Alana Araba Hediye!
    • Ahmet Cengiz İzmir'in Vergi Rekortmeni Oldu
    • Van Büyükşehir Belediyesi'nden 1,4 Milyar TL’lik Arsa Satışı
    • Avro Bölgesi İnşaat Sektöründe Durgunluk Sürüyor
    • Terra Vista İstanbul’da Satışlar Başladı: Fiyatlar 8,1 Milyon TL’den
    • Çeşme Paşalimanı’nda 77 Dönümlük Denize Sıfır Arazi İmara Açılıyor
    • Yenilikçi Yaklaşım: Gayrimenkulde Nitelikli Temsil, Ortak Akılla Mümkün
    • Tapu İşlemlerinde Yeni Dönem 1 Ekim'de Başlıyor
    • Emlak Katılım, Birevim ve Katılımevim’i satın alacak
    • Konut Piyasasında İbre Tersine Döndü: Satışlar Yüzde 14,7 Düştü
    • Çeşme'de 146 Milyonluk Satış!
    • İnşaat Üretimi Yıllık Yüzde 4,7 Azaldı, Aylık Yüzde 1,1 Arttı
    • İzmir’e Kadın Konukevi Yapım İhalesini Güneri Mimarlık Mühendislik Kazandı
    • Buca’da Kaçak Moloza Geçit Yok
    • TOKİ İzmir’de 16 Arsayı 382,6 Milyon TL'ye Satışa Çıkardı