Konut Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Konut Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Evin genişliğinden ulaşıma yakınlığına kadar çeşitli etkenler konutların niteliğini belirlemektedir. Peki konut alırken dikkat edilmesi gerekilenler nelerdir?

A+A-

Kira fiyatlarının hızla artması nedeniyle vatandaşlar artık kiracı değil ev sahibi olmak istiyor. Ancak konut satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. Yılların birikimini hiç etmek istemeyenler haberimizde belirteceğimiz noktalara mutlaka dikkat etmeliler. 

KONUT SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Konut satın almak isteyenlerin öncelikle ihtiyaçlarını net olarak belirleyerek iyi bir araştırma yapması gerekiyor. Bir eve değerinin çok üstünde ücret ödememek için brüt ve net metrekare arasındaki farkın iyi bilinmesi gerekiyor. 

Günümüzde birçok kişi ihtiyaçlarının çok ötesinde konut satın alıyor ve yalnızca dış görünüşe kanarak boşa yatırım yapabiliyor. Bunun önüne geçmek için kişilerin bir evden beklentilerini ve ihtiyaçlarını iyi belirlemesi gerekiyor. Bir evin sırf görüşü güzel diye satın alınmamalı, merkezi konuma yakınlığı, toplu ulaşım araçlarına yakınlığı da göz önünde bulundurularak bir seçim yapılması gerekiyor. 

Satın alınacak evin ulaşımı, sosyal olanakları ve evin genişliği oldukça önemlidir. Balkon ve teras gibi hava alınabilecek alanlar da bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri. 

DOĞRU FİYAT BİLGİSİNİN ÖĞRENİLMESİ GEREKİYOR

Konut satın almadan önce iyi bir araştırma yapılmalı ve evin ederi kadar bir bedel talep edildiğinden emin olunmalıdır. Satın alınan evin büyüklüğü genelliklerle fiyatlarda belirleyici olmaktadır. Ancak bir eve değerinin üstünde bir ücret ödememek ve de ihtiyaca göre bir ev seçmek için brüt ve net metrekare arasındaki farkın bilinmesi gerekiyor.

Söz konusu net metrekare, evin kullanılabilecek alanlarını gösterirken, brüt metrekare ise duvarlar, kolonlar, balkon gibi evin tamamını içeren ölçümden elde edilen birimdir. Bu sebeple aynı özellikteki ve aynı fiyattaki evlerin brüt 100 metrekare ve net 100 metrekare arasındaki karşılaştırmanın doğru yapılması gerekiyor. 

İnternet ilanları üzerinden bir ev satın alınacaksa, evi görmeden kaporo verilmemelidir. Öncelikle ev görüşmeli, güneş alıp almadığı, rutubetli olup olmadığı gibi ayrıntıların tespit edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda evin depreme dayanıklılığı ve malzeme kalitesi de büyük önem arz ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.