Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum! En Düşük ve En Yüksek Faiz Hangi Bankada?

Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum! En Düşük ve En Yüksek Faiz Hangi Bankada?

2021 yılının ilk çeyreğinde büyük bir artış gösteren konut kredisi faizleri ikinci çeyrekte sakin ilerliyor. Konut kredisi faiz oranları mayıs ayında yerinde saymaya devam ediyor. İşte banka banka güncel konut kredisi faiz oranları...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın mart ayında faiz artışına gitmesi ve dövizdeki hareketlilikle artışa geçen konut kredisi faizleri son 1 aydır sakinliğini koruyor. 

TCMB, Nisan ve Mayıs ayı toplantısında yüzde 19'da sabit tutmasının etkisiyle konut kredisi faizlerinde aşağı veya yukarı yönlü bir hareket gözükmüyor. Konut kredi faizlerinde indirime gidilmesi için Merkez Bankası'ndan faiz indirimi hamlesi bekleniyor

EN DÜŞÜK FAİZ HANGİ BANKADA?

Konut kredisinde en düşük faiz oranlarını Kamu Bankaları sunuyor. En düşük faiz oranını 1,32 ile Vakıfbank sağlarken, Ziraat Bankası 1,37'den, Halk Bankası ise 1,38'den konut kredisi kullandırıyor. 

ÖZEL BANKALARDA EN DÜŞÜK FAİZ AKBANK'TA

Özel Bankalarda konut kredisi faizleri 1,39 ile 2,09 arasında değişiyor. Özel bankalardan en düşük faiz oranını 1,39 ile Akbank Sağlıyor. Akbank'ı sırasıyla 1,42 ile Garanti Bankası, 1,45 ile İş Bankası ve Yapı Kredi, 1,52 ile Albaraka, 1,54 ile KuveytTürk takip ediyor. 

EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA?

Bankaların konut kredisi faiz ortalaması 1,60'ın üstünde seyrediyor.3 banka yüzde 2'nin üzerinde oranlarla konut kredisi veriyor. HSCB ve Şekerbank yüzde 2,09 ile konut kredisi verirken Burgan Bank yüzde 2 oranla kredi sağlıyor. 

BANKALARIN GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

konut-kredisi-faizleri.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.