Konut Kredisi Faizleri Yeniden Yüzde 2'yi Geçti!

Konut Kredisi Faizleri Yeniden Yüzde 2'yi Geçti!

Merkez Bankası'nın faiz artışı kararından sonra konut kredi faizleri artmaya devam ediyor. Özel bankarın büyük bir kısmı faiz artışına giderken 2019 yılından sonra konut kredisi faizleri yeniden yüzde 2'yi aştı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizlerini yüzde 17'den yüzde 19'a çıkarması ve dövizdeki artışla beraber konut kredi faizleri de artışa geçti. Özel bankalar teker teker faiz artırırken kamu bankaları konut kredisi faizlerini sabit tuttu. En düşük konut kredisi faiz oranı 1,32 ile Vakıfbank'ta.

FAİZLER YENİDEN YÜZDE 2'Yİ GÖRDÜ

2018 krizinde konut kredisi faiz oranlarında hızlı yükselmiş ve yüzde 2'in altında kredi veren banka kalmamıştı. Ağustos 2020'de konut kredi faizleri hızlıca düşüşe geçmiş ve tüm bankaların konut kredi faizleri faizleri haziran 2020 yılında yüzde 0,64 seviyesine kadar gerilemişti. 2020 sonunda artışa geçen faizler mart ayında en yüksek seviyeye ulaştı.  Şekerbank konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2,09'a çıkarırken TEB konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2 olarak güncelledi. HSCB ve Burgan Bank 1,90'dan konut kredisi kullandırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.