Konut Kredisi Faizleri Yeniden Düşecek Mi?

Konut Kredisi Faizleri Yeniden Düşecek Mi?

Konut kredisi faizlerinin 0,64 seviyesine düştüğü haziran-temmuz ayında yübinlerce kişi ev sahibi olurken yeni ev alacak olanlar faizlerin yeniden düşmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri yeniden düşecek mi?

A+A-

Kamu bankaları son üç haftadır konut kredisi fai oranlarını yükseltiyor. 

14 Ağustos haftasında konut kredisi faiz oranları yıllık yüzde 9.99 ile çift hane sınırına yaklaştı. 

Kamu bankaları Haziran başında konut kredisi faiz oranlarını ekonomiyi canlandırmak amacıyla 0.64'e kadar düşürmüştü. Fakat faiz oranları son 3 haftadır artışa geçti. Uygun faiz oranlarıyla ev almak isteyen vatandaşlar faizlerin yükselmesiyle mağdur oldu. 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut kredisi faizlerinin tekrar düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. 

Konut satışlarında faiz oranlarındaki indirim sebebiyle rekorlar yaşandı. Satışların artmasıyla konut fiyatları da arttı.

Konut kredisi faizleri yeniden düşecek mi? 

Kampanyanın vatandaşlardan çok ilgi görmesiyle birlikte faizlerin tekrar düşeceği öngörülüyordu. Fakat kamu bankaları bir güncelleme ile faizleri tam tersi yönde hareket ettirdi. 

Enflasyon rakamlarında dikkat çekici bir düşüş yaşanana ve dolar kuru ile altın fiyatları makul bir seviyede tutulana kadar kredi faizlerinde indirim yapılmayacağı tahmin ediliyor. 

Yani konut sektöründe Kovid-19 salgını sonrası normalleşme süreci ile başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyası sona erdi. Konutta faizler yükseldi. 

Bunlara karşın kredi faizlerindeki yükselişin Eylül'de devam edeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.