Konut Kredisi Faiz Oranları Meclis Gündeminde!

Konut Kredisi Faiz Oranları Meclis Gündeminde!

Müteahhitlerin yaşadığı sıkıntılar ve bankaların yüksek faiz oranlarını TBMM'de gündeme geldi. Mersin Milletvekili Baki Şimşek konut kredisi faizlerinin acilen düşürülmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Bankaların konut kredisi faiz oranları her geçen gün yükselmeye devam ederken yaşanan yükseliş ve inşaat sektöründeki sorunlar meclis gündemine taşındı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek konu hakkına mecliste yapmış olduğu konuşmasında bir an önce kredi faizlerinin düşürülmesini istedi. 

Baki Şimşek "Konut Kredisi Faiz Oranları Acilen Düşürülmeli" 

Meclis çatısı altında konuşma yapan MHP Mersin Milletkvekili Baki Şimşek "KOBİ destek paketi açıklanmış ve yaklaşık 25 milyarlık bir teşvik paketi Sayın Maliye Bakanı tarafından açıklanmıştır. Biz bunu olumlu buluyoruz.

Bununla beraber, inşaat sektörünün kendini toparlayabilmesi için, özellikle konut kredi faiz oranlarının mutlaka ivedi olarak düşürülmesini ve konut alacak insanların mali yükünün azaltılmasını; ikinci olarak, müteahhitlerin KDV alacaklarının ödenmesini ve nebze olsun rahatlamalarını…

Bir de ayrıca, müteahhitlere dönük mutlaka ayrı bir destek paketi açıklanmalıdır çünkü inşaat sektörü gerçekten, Türkiye'nin hem büyümesi adına hem istihdam adına lokomotif sektörlerinden biridir. Bununla ilgili, tabii, yatırımcıların da hataları vardır. Bundan sonraki konuta dönük yatırımların da arz-talep dengesi göz önünde bulundurulup yapılması ve Türkiye'nin bir beton yığınına dönüştürülmemesi gerekmektedir" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.