Konut Kredisi Düzenlemesi Enerji Tasarruflu Binalara İlgiyi Arttırdı

Konut Kredisi Düzenlemesi Enerji Tasarruflu Binalara İlgiyi Arttırdı

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi olan konutlarda kredi kulllanım oranının yüzde 90'a, B sınıfında yüzde 85'e yükselmesi ile ilgili yasal düzenlemeden sonra enerji tasarruflu konutlara ilgi arttı.

A+A-

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) geçtiğimiz hafta konut kredisi kullandırımına ilişkin gerçekleştirdiği kanun değişikliği sonrasında enerji tasarruflu konutlarda kredi peşinat sınırı düşürüldü. Uygulama vatandaşın enerji tasarruflu konutlara talebini arttırdı.

Düzenleme öncesinde konut alımlarında en fazla konutun ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kullanılabilen konut kredisi İlgili düzenleme sonrasında A sınıfı verimliliğe sahip konutlar için yüzde 90, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için ise yüzde 85’e çıkarıldı.

Enerji verimliliği olmayan ekspertiz değeri 300 bin TL olan konut için vatandaş en fazla 240 bin TL kredi kullanabiliyor. Kalan 60 TL’lik bölümü kredi peşinatı olarak tamamlıyor.

Yeni düzenleme sonrasında ise A sınıfı enerji verimliliğine sahip ekspertiz değeri 300 bin TL konut için vatandaş 270 bin TL’ye kadar konut kredisi kullanabiliyor.

Kaynak: Kredi Pazarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.