Konut Kampanyası Başladı! Detayları Bakan Açıklayacak

Konut Kampanyası Başladı! Detayları Bakan Açıklayacak

Konutta dev kampanya bugün itibariyle başladı. Kampanya inşaat firmaları kapsamında 0.98 faiz, yüzde 10-20 indirim ve düşük peşinat imkanı sunacak. Kampanyanın detaylarını Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum yarın saat 10:00'da açıklayacak.

A+A-

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut stoklarını eritmek ve pazarı hareketlendirmek için düğmeye bastı. Sektörün tüm paydaşları bir araya geldi ve yeni bir kampanyaya start verdi. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, detayları bugün açıklanacak olan kampanyaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da destek veriyor. Emlak Konut GYO ile sektörün 3 çatı derneği Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) üyesi onlarca firma ve proje kampanyaya dahil oluyor.

BAKAN AÇIKLAYACAK

Gayrimenkul sektöründeki tarihi kampanyaya dair detaylar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılacağı 28 Ağustos 2018’de Swissotel’de düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetkin, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, İNDER Genel Başkanı Nazmi Durbakayım, İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, TMB Başkanı Mithat Yenigün ile kampanyaya katılan şirketlerin yöneticilerinin de katılacağı toplantıda kampanya ile ilgili tüm detaylar paylaşılacak.

KAMPANYADA ÜÇLÜ FIRSAT

Vatandaşın konut almadaki en büyük engelinin yüzde 2’yi aşan faiz oranları olduğu bildiriliyor. Firmalar bankalar olmadan kendi bünyelerinde 120 aya kadar faizi 0.98’e çekmeyi amaçlıyor. Diğer bir önemli hamle ise indirim olacak. Firmalar konut fiyatlarında yüzde 10 ile 20 arasında indirime gidecek. Yüzde 20 olan peşinat oranın da yüzde 10’a çekilmesi kalan farkın ara ödemeler şeklinde alınması da hedefleniyor. 2 ay sürecek olan kampanyayla hedeflenen, dolar ya da altından gelir sağlayan, yastık altı birikimi olan vatandaşı gayrimenkul pazarına yönlendirmek. Kampanya ile ilgili tüm detaylar ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile sektör temsilcilerinin katılacağı toplantıda açıklanacak.

FİRMALAR ÜSTLENİYOR

Gayrimenkul sektörünü temsil eden 3 çatı derneği KONUTDER, GYODER VE İNDER, 15-Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında da bir kampanya daha yapmıştı. Kamu bankaları öncülüğünde faiz yüzde 0.98’e çekilince gayrimenkul sektörü temsilcileri peşin alımda yüzde 20 indirim yapacaklarını açıkladı. Peşinat ise yüzde 5’e çekilmişti. 100’den fazla firmanın katıldığı kampanya konut pazarında da hareketlilik yarattı. Toplam 8 milyar TL'lik bir satış hacmi oluşunca kampanya 30 Haziran tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak o kampanyada bankalar faiz desteği sundu, bu kampanyada ise hem faiz hem indirim firmalarca yapılacak.

Emlak Bank beklentisi

2001 yılında bankacılık yapma yetkisi sonlandırılan Emlak Bankası, 17 sene aradan sonra faaliyete geçti. Yeni adı Emlak Bank olan kurumun hem gayrimenkul pazarı hem de vatandaş için önemli adımlar atması planlanıyor. Geçen haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı gayrimenkul firmalarından stok bilgisi istedi. Bu stokların erimesi ve nakit akışı sağlanması için her iki bakanlık da çalışıyor. Kurulacak bir fon üzerinden bu konutların sermaye piyasasına kazandırılması da gündemde. Diğer bir beklenti de Emlak Bank’ın belli iskontolarla firmaların stoklarını alıp, bunları vatandaşa uygun koşullarla satması. Bakanlıktan diğer bir beklenti ise ilk konutunu alacak vatandaşa teşvikler sunulması.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.