Konut Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek

Konut Fiyatları Yükselmeye Devam Edecek

Nef yönetim kurulu başkanı Erden Timur konut fiyatlarında yakın bir zamanda düşüş beklenmediğini aksine fiyatlarda yükselişin devam edeceğini söyledi.

A+A-

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Ender Timur yapmış olduğu değerlendirmesinde "Birinci elde satışlarda ikinci el kadar yoğun talep olmadığı için o kadar büyük bir fiyat artışı yaşanmadı. Şu anda sıfır konut projelerinin satış ofislerinde Haziran ve Temmuz aylarında ki kadar olmasa da halen bir yoğunluk yaşanıyor.  Sıfır konutlarda yüzde 0.74 olmasa da yüzde 0.99 ile kredi desteği sürüyor. Konut kredisi faiz oranlarında bu oranların korunması halinde konuta talep devem edecektir" dedi. 

EV FİYATI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ? 

Konut fiyatları yüzde 26'ya varan fiyat artışı yaşanmasını değerlendiren Timur "Fiyat artışında Merkez Bankası konut fiyat endeksi tarafına bakarsak artış ilk 7 ayda yüzde 14 olarak gerçekleşti. Bağdat Caddesine bakarsak konutun kalbi orada artar çünkü en fazla stok oradaydı. Buradaki konut stoku hemen hemen bitti.  Yani iki aylık indirim ile konut stoku büyük bir hızla tükendi. Enflasyona karşı korumalı ürünler ki gayrimenkulde bunun içerisinde bunlar hep talep alıyor. Konut fiyatlarında yakın bir tarihte düşüş beklemediğimiz gibi fiyatlarda da yükselişin süreceği beklentisi devam ediyor. Para bolluğunun yaşandığı her yerde konut fiyatları yükselir" dedi.

DOLAR KURUNDAKİ ARTIŞ KONUT FİYATLARINI NASIL ETKİLER?

Timur dolar kurunda yaşanan yükselişin konut sektörüne olan etkisini değerlendirerek "Türkiye'de inşaat sektörünün büyük bir bölümünde kullanılan malzemede ne yazık ki ürünleri yurt dışından alıyoruz. Bu nedenle kurda yaşananlar yükseliş inşaat sektöründe maliyeti direkt olarak etkiliyor. Zaten uzun süredir inşaat sektöründe de maliyetler artıyor ancak fiyatlar bu kadar etkilenmedi" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.