Konut Fiyatları Düşecek Mi, Yeni Konut Seferberliği Ne Zaman Başlayacak?

Konut Fiyatları Düşecek Mi, Yeni Konut Seferberliği Ne Zaman Başlayacak?

Düzenlenen yeni konut kampanyası ile peşin ödeme yapanlara ev fiyatları üzerinden yüzde 20-25 indirim yapılmasının masada olduğu belirtilirken konut piyasasında büyük hareketlenme yaratması bekleniyor.

A+A-

250 bin sosyal konut projesi ile dar gelirli aileleri ev sahibi yapacak olan TOKİ kampanyası sonrasında Ekim ayında da orta gelirli aileler için yeni konut seferberliği kampanyası başlatılacağı ilan edildi. Düzenlenen kampanya kapsamında Emlak Konut devreye girecek ve sıfır konut projeleri için orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar için konut fiyatlarına indirim, uzun vade ile esnek ödeme planı ve düşük faizli konut kredisi desteği gibi farklı çok sayıda avantaj sunulacak. 

Hatırlanacağı üzere benzer bir konut seferberliği 2019 yılında da düzenlenmiş, stokta olan sıfır konut projeleri için o dönemde Vakıfbank tarafından yüzde 0,99 faiz oranı ile 120 ay vadeli konut kredisi desteği sağlanmıştı. Yine müteahhitler tarafından da konut fiyatlarına büyük indirimle yapılmış, Emlak Konut projeleri için açıklanan kampanyada sonrasında Anadolu'da yer alan müteahhitler de kampanyaya destek olmuş ve kapsam genişletilmişti. 

UCUZ KONUT SEFERBERLİĞİ KAPSAMI GENİŞLİYOR! ORTA GELİRLİ VATANDAŞLAR NASIL EV SAHİBİ OLACAK?

Emlak Konut liderliğinde başlatılacak olan yeni konut seferberliği için Ekim ayı işaret edilirken Emlak Konut ev sahipliğinde bugün sektör temsilcileri düzenlenecek olan toplantı ile bir araya gelecek. Düzenlenecek olan toplantıda gayrimenkul sektörü temsilcileri kampanyaya son şeklini verecek. Sektör temsilcileri sıfır konut projesi satışı için müşterilerine sağlayacakları yeni avantajları belirleyecek. 

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklama ile "Emlak Konut kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz. GYODER'le, İNDER'le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile, Anadolu'da diğer müteahhitlerle görüşüyoruz. Kampanyayı genişleteceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de görüşmeleri olduğunu belirten Bakan Kurum faiz konusunu görüştüklerini dile getirmişti. 

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YENİ KONUT SEFERBERLİĞİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Düzenlenen yeni konut kampanyası ile peşin ödeme yapanlara ev fiyatları üzerinden yüzde 20-25 indirim yapılmasının masada olduğu belirtilirken konut piyasasında büyük hareketlenme yaratması bekleniyor. Konuta olan talebin canlı olduğu belirtilirken müteahhitlerin de bu talepten yararlanmak için fiyatları düşürecekleri ve uzun vade ile taksitle ev sahibi olma imkanı sunmaya çalışacakları belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.