Konut Almayı Öteleyenler Satış Ofislerine Akın Ediyor

Konut Almayı Öteleyenler Satış Ofislerine Akın Ediyor

KDV, tapu harcı ve faiz indirimi inşaat sektörünü yeniden canlandırdı. YP İnşaat yönetim kurulu başkanı Osman Cem Çankaya, "Bir takım nedenlerle konut almayı öteleyenleri yeniden satış ofislerimizde görmeye başladık" dedi.

A+A-

Konutta yüzde 18 KDV oranının yüzde 8'e, tapu harcı oranının yüzde 4'ten 3'e indirilmesi, kamu bankalarının ise konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmesinin ardından ertelenen konut alımları yeniden gündeme gelmeye başladı.

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, sektör temsilcileri tarafından piyasadaki durgunluğu gidermeye yönelik çalışmaların uzun süredir beklendiğini, söz konusu indirimlerin hem alıcıya hem satıcıya ciddi fayda sağlayacağını belirtti.

Konut satışlarındaki dinamizmin demirden, çimentoya; camdan, mobilyaya,  hatta ev tekstili ürünlerine kadar pek çok sektörü de etkileyeceğini dile getiren Çankaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Büyükşehirler başta olmak üzere, çok sayıda bölgede konut ihtiyacı devam etse de, yüksek tapu harçları, KDV, yüksek faiz oranları gibi önemli detaylar konut alıcısının iştahını azaltıyordu. İndirimle beraber ilk etapta ertelenen konut alımları yeniden gündeme geldi.  Şu an Ankara'nın en nezih bölgelerinden Çayyolu'nda hızla devam eden Koordinat Çayyolu projemizden konut almak isteyen ancak, bir takım nedenlerle alımını erteleyen misafirlerimizi  yeniden satış ofisinde görüyoruz. İndirimlerin Ekim’e kadar sınırlı olması da konut alıcılarını hareketlendirdi. Bu büyük fırsatı kaçırmak istemeyenler konut satış istatistiklerini yeniden geçmiş yıllar düzeyine getirecek. Bizler desteklerin kalıcı hale gelmesini temenni ediyoruz.  Kamu bankaları tarafından başlatılan faiz oranlarındaki indirimlere özel bankalardan da destek bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.