Konut Almanın Tam Zamanı!

Konut Almanın Tam Zamanı!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0,99'a indirmesi ile konut fiyatları çok cazip hale geldi. Konut üreticileri inşaat maliyetlerinin basıkısından dolayı konut fiyatlarının kısa sürede artacağını belirtiyor.

A+A-

Bankaların faiz indirimini ve doların düşmesini gayrimenkul yatırımı için büyük fırsat olduğunu belirten müteahhitler, ‘ev almanın tam zamanı’ olduğunu düşünüyor. 

EV ALAN KARLI ÇIKACAK

Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, gayrimenkul sektörünün yatırımcı için her zaman güvenli bir liman olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Bugüne kadar mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların faiz getirisi için parasını bankaya yatırması doğru bir karardı. Fakat bankaların kredi faizlerini indirmesi ve döviz kurundaki gerileme, yatırımcıların yeniden konuta yönelmesini cazip hale getirdi. 2020'de konut maliyetlerinin de yükselmesiyle uygun fiyatlı ev bulmak zorlaşacak. Gayrimenkule yatırım yapacaklar gecikmesin. Bir ay içinde ev alacakların yüzde 50'yi aşkın karı olacak."

EN ÇOK GETİRİ KONUTTA

Gayrımenkul sektörünün tüm yatırım araçlarından fazla getiri sunduğunu söyleyen İZKA İnşaat Başkanı Azat Yeşil, şu ifadeleri kullandı: "Faizlerin düşmesi piyasalarda önemli bir kıpırdanma başlattı. İZKA Park Yaşamlarda konut alanlar yüzde 130 gibi rekor bir kar sağladı. Faizlerin inmesiyle konuta ilgi eğilimi yeniden tırmanacak. Ev almak isteyenler için tam zaman bu zaman. Bugün için konut maliyetleri yüzde 27.5 artmış durumda. Ama konut fiyatları ise aynı. Elinizi çabuk tutun.''

OLUMLU TEPKİLER GELDİ

Folkart Başkanı Mesut Sancak ise faizlerin yüzde 0.99'a düşmesinin konut piyasasında büyük hareketlenme sağlayacağını ifade ederek "Faiz düşürülmesi kararına müşterilerimizden çok olumlu tepkiler geldi. Bu tablonun yıl sonunda pozitif büyüme de getireceğine inanıyoruz. Şu anda konut fiyatları dipte, bu nedenle konut almak isteyen ve gayrimenkul yatırımcıları için daha uygun dönem olamaz" diye konuştu.

YÜZDE 30 İNDİRİM VAR

Merkez Bankası'nın 4.25 baz puanlı faiz indirimi sonrasında FED'in de faiz oranlarını aşağıya çektiğini söyleyen Avcılar İnşaat Başkanı İdris Avcı, "Böylece mevduatta duran para yeniden piyasaya dönecek. Yatırımcı için en kazançlı liman konut ve işyeri. Bu talep doğal olarak konut/işyeri fiyatlarında artışa yol açacak. Piyasalar bu refleksi göstermeden, düşük fiyatlı konut almanın tam zamanı. Peşin alımlarda yüzde 30 indirim var, yatırımcı alır almaz yüzde 30 karlı olacak" şeklinde konuştu.

YATIRIMCI İÇİN KAZANÇLI

Konut kredisi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesiyle vatandaşların soluğu ofislerinde aldığını kaydeden Koç İnşaat Başkan Yardımcısı Cem Koç, "Özel bankaların da bu harekete katılmasıyla konut tekrar en kazançlı yatırım aracı olacak. Bu adımla aylık 3-5 bin taksit ödeyecek ihtiyaç sahipleri ev sahibi olabilecek. Yılın ikinci yarısı daha hareketli geçecek ve ilk yarıdaki düşüşler telafi edilecek. Şu anda maliyetler fiyatlara yansımamışken konut almak en akıllıca iş" açıklamasında bulundu.

MÜŞTERİ AKININA UĞRADIK

Faizlerin düşmesiyle birlikte konut satışlarında önemli artış olduğunun altını çizen Aydemir İnşaat Başkanı Latif Aydemir, "Aydemir inşaat olarak satışlarımız oldukça iyi. Bu indirim piyasayı harekete geçirdi. Son üç gündür telefonlarımız susmuyor. Hafta sonu yoğun müşteri ziyaretçi akınına uğradık. Şu anda konut alımı için en uygun zaman. İnsanların ciddi randevu talepleri var. Satış elemanlarımızın sayısını artırdık" dedi.

GÖRÜLMEMİŞ HAREKETLİLİK

Konut kredilerinin düşmesiyle birlikte sektörün büyük ivme kazandığını sözlerine ekleyen Erişenler İnşaat Başkanı Adnan Yılmaz, "Pazar günü akşam saatlerinde bile müşteri ev bakmaya geliyor. Son dört beş aydır görülmemiş bir hareketlilik içindeyiz. Ayrıca Erişenler İnşat olarak kendi bünyemiz de önemli kampanyalar yapıyoruz. Bu yüzden konut almak isteyenler için en doğru zaman. Sonraki aylarda maliyetler yükselecek. Yatırımcılar elini çabuk tutmalı" ifadelerini kullandı.

SATIŞLARIMIZ ARTACAK

Konut kredi faizlerinin inmesiyle piyasanın hareketlendiğini söyleyen Haspol İnşaat Başkanı Fırat Haspolat, "Kredi faizlerinin inmesi ve kampanyalarla birlikte sadece bizim değil, 30'dan fazla sektörün işleri canlandı. Özellikle yaz sonunda Çeşme'de satışların beklediğimiz gibi artacağının sinyallerini aldık. Konut alıcıları şu anda doğan fırsatı iyi değerlendirsin" dedi.

BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA İYİ

AKY İnşaat Başkanı Ali Rıza Akay, "Bankaların faiz oranlarını indirmesiyle konut satışlarına talebin arttığı ortada. Çünkü gelen telefon sayısında çok önemli artış var. Bu faiz indirimi bizlerin beklediğinden daha iyi oranda. Biz 1.05 beklerken, 1'in altına geldi. Bu indirimle birlikte satışların patlayacağını umuyoruz ancak vatandaşların bu olumlu süreçten faydalanmaları için elini çabuk tutmaları gerekli" şeklinde konuştu.

PİYASAYA MÜJDE VERDİLER

CI Group Başkanı Cihan Aktaş ise, "Konut kredilerinin inmesini aylardır bekliyorduk. Sektör olarak 1'in altına düşen faiz indirimleri piyasalarda büyük müjde olarak karşılandı. Bu oranlar varken gerek ihtiyaç sahiplerine, gerekse yatırım yapacak vatandaşlara konut almanın tam zamanıdır diyorum. Ellerini çabuk tutsunlar. Önümüzdeki aylarda bu fiyatlara ev bulamayacaklar" dedi.

BU DÖNEMDE KAÇMAZ

Erbek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Güven Erbek de bankaların konut kredi faizlerini indirmesinin hem sektörde hem de vatandaşlar nezdinde büyük heyecan yarattığını dile getirerek, "Bu fırsat, bu dönemde kaçmaz. Yatırımcılar ve konut almak isteyenler vakit geçirmeden evlerini alsın. Yarın çok geç olabilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.