Konak'ta Gültepe Ortaokulunun Çöken İstinat Duvarı Yeniden Örülüyor

Konak'ta Gültepe Ortaokulunun Çöken İstinat Duvarı Yeniden Örülüyor

Konak Belediyesi Gültepe’de Şehit Halit Zilani Çelik İmam Hatip Ortaokulu’nun aniden çöken istinat duvarını eskisinden daha sağlam ve güvenilir olacak şekilde örüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şantiye ekipleri çöküntüden zarar gören yolu da yenileyere

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Gültepe semti Anadolu Mahallesi’nin köklü okullarından olan Gültepe Ortaokulu’nun, yeni adıyla Şehit Halit Zilani Çelik İmam Hatip Ortaokulu’nun arka bahçesindeki istinat duvarı kış aylarındaki yoğun yağışlardan etkilenerek çöktü. 1963 yılından bu yana eğitim veren okulun arka bahçesi tamamen kullanılamaz hale geldi. 2430 Sokak’ta yer alan istinat duvarıyla birlikte yolun bir kısmı da zarar gördü. Çökmenin akşam saatlerinde yaşanması nedeniyle öğrenciler olaydan zarar görmedi.

YOLA GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKİLDİ

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü vatandaşın mağdur olmaması için Valilik Afet Fonu’ndan yardım gelmesini beklemeden zaman kaybetmeden duvarın inşasına başladı. 23 metre uzunluğunda 4 buçuk metre yüksekliğindeki taş duvar Şantiye ekiplerince eskisinden daha sağlam olacak şekilde örülüyor. Vatandaşın güvenliği için çöken yola da güvenlik şeridi çeken Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şantiye ekipleri duvar inşasının ardından yolu da eskisi gibi kilit taş döşeyerek yenileyecek.  Konak Belediyesi daha önce de öğrencilerin ve öğretmenlerin daha temiz ve hijyen ortamda bulunmasını sağlamak için okulun ihtiyacı olan tadilat çalışmalarını yapmıştı.

10 GÜN SONRA BİTİYOR

Yıllar içinde yıpranan ve çok da sağlam olmayan duvarın şimdi eskisinden daha sağlam ve güvenilir şekilde inşa edildiğini söyleyen yetkililer, sağlam kalan eski duvarın üzerine de dekoratif tel çit çekerek tehlike yaratmasını önleyecek.  Böylece duvara görsellik de kazandırılmış olacak.  Yetkililer, 10 gün içinde çalışmaların tamamlanacağını ve yolun da kullanıma açılacağını kaydetti. Büyük bir gürültü ile yolun ve duvarın çöktüğünü dile getiren mahalle sakinleri Konak Belediyesi’nin anında müdahale etmesini takdirle karşıladı. Olaydan kimsenin zarar görmemesinin büyük bir şans olduğunu dile getiren mahalle sakinleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.