Konak'ta 500 Hektarlık Alanın Planlaması Yapıldı

Konak'ta 500 Hektarlık Alanın Planlaması Yapıldı

Konak Belediye başkanı Abdül Batur 1 yıl içerisinde 500 hektarlık alanının planlamasını tamamladıklarını söyledi. 14 mahalleyi kapsayan Gültepe'nin imar planları meclisten geçerken, Beştepeler Bölgesinin de imar planı çalışmaları da tamamlandı.

A+A-

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevi sırasında ilçede gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi. 
Kentsel dönüşümle ile ilgili bugüne kadar pek bir şey yapılmadığını belirten Batur, “Bununla ilgili bir yıl içerisinde 500 hektarlık bir alanın planlamasını yaptık. 300 hektarlık alan Gültepe Bölgesi. 14 mahalleyi ilgilendiriyor. Planlarımız hazır. Planlarımızla ilgili itirazlar da değerlendi ve şu anda parselasyon çalışmalarına yani hisselerin, vatandaşlarımızın imar haklarının değerlendirileceği aşamadayız. Yani Gültepe bölgesinde yapacağımız kentsel dönüşümün anayasasını bitirdik” açıklamalarında bulundu. 

Beştepeler'in de planlamasını bitirdiklerine dikkat çeken Batur, “Planlar uygulandığında özelikle bu bölgede yaşayan insanların yaşam kaderleri değişecek. İnsanların nefes alacak yerleri yok. Onun için, bu planların uygulamaya geçmesiyle kentin çehresi değişecek, görsel kirliliği ortadan kalkacak ve en önemlisi de bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız sosyal donatı alanlarına, yeşil alanlara sahip, insanca yaşamanın onurunu yaşayacaklar. İzmir’e gelenler, Yeşildere Caddesi’nden geçenler hep kentimizi eleştirmiştir; bu bölge neden gecekondularla kaplı diye. İşte görsel kirliliğin ortadan kalkacağı ve insanların insanca yaşayacağı bir planlama çalışmasını da bitirdik” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum