Konak'ta 14 Mahallenin İmar Planı Askıya Çıktı: 2.5 Emsal, 10 Kat

Konak'ta 14 Mahallenin İmar Planı Askıya Çıktı: 2.5 Emsal, 10 Kat

Konak'ta 14 mahalleyi kapsayan Gültepe İmar planları askıya çıktı. Gültepe'de yeni imar planları ile emsal 1.88'den 2.50'ye çıkarılırken kat sayısı da 10'a çıktı.

A+A-

Konak ilçe sınırları içinde Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur ve Cengiz Topel Mahallerini kapsayan, 291,40 hektarlık Gültepe Bölgesi'nin 1/5000'lik planları askıya çıktı. 

Yürürlükteki ortalama yapı yoğunluğu ve kata sayısı artırıldı. Emsal oranı 2.50, yükselik ise 10 kat olarak belirlendi. Yeni planlarla beraber 15,17 ve 20 metrelik yollara yer verildi. Kişi başına düşen yeşil ve açık alan 6 kat artırılarak 20,25 metrekareye çıkarıldı.

Yeni planlarda, konut alanları, ticaret+konut alanları, rekreasyon alanları, belediye hizmet alanları, eğitim alanları, sağlık alanları, otopark alanları, kamu hizmet alanları, kültürel tesis alanları, spor ve oyunları ve ibadet alanlarına yer verildi. 

BELEDİYE BAŞKANI: MÜLKLERİNİZİ SATMAYIN!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçenin önemli sorunlarından biri olan ve çözüm için adım atılan Gültepe Planları’nın askıya çıktığını belirterek, “Gültepeli hemşerilerimize sözümüz vardı. Oradaki tesisimize de başladık. Yaklaşık 300 hektarlık bir alanın planlama çalışması bitti. Planlarımız bugün askıya çıkıyor. Vatandaşlarımız, Konak Belediyesi'nin web sitesinde 'Gültepe Planları' diye bir kalem görecek ve tüm planları şeffaf bir şekilde görebilecek. Burada sadece bina olarak bakmamak lazım. Plan yaparken sosyal tesis ve yeşil alanı on üç katına çıkarmayı planlıyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza diyorum ki 'Sakın satmayın elinizden çıkarmayın. Buranın cefasını siz çektiniz sefasını da siz sürün' Bu proje bana heyecan veriyor. Bu konuda Tunç Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Hızlı bir şekilde onayı alındı ve tüm siyasi gruplardan destek alarak meclisten geçti" ifadelerini kullandı.

PLAN RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum