Kira Sözleşmesi Örneği 2021 PDF ve World İndir

Kira Sözleşmesi Örneği 2021 PDF ve World İndir

2021 yılında yeni eve taşınan kiracılar ile ev sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanacak. Peki kira sözleşmesinde neler olmalı. 2021 kira sözleşmesi örneğini PDF ve World formatında haberimizdeki bağlantıdan indirebilirsiniz.

A+A-

Kiracılar ve ev sahipleri yasal haklarını güvence altına almak için kiralama sürecinde kira kontratı imzalıyor. 

Kira sözleşmesi hem ev sahibine hem de kiracıya bazı yükümlülükler getiriyor. Kira fiyatı, yıllık kira artış oranı, kontrat süresi, kira ödeme tarihi vb. önemli bilgiler kira sözleşmesi ile belirtilerek yasal güvence altına alınıyor.

2021 yılında kiralama işlemi yapacak ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşme örneği arıyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz

KİRA SÖZLEŞMESİ 2021 PDF FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KİRA SÖZLEŞMESİ 2021 WORLD FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kira sözleşmesi Nedir?

 

Türk Borçlar Kanunu’nun 299. maddesi, kira sözleşmesini, “Kiraya verenin, bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.” cümlesi ile tanımlamaktadır. Bu tanım ile kira kontratı, artık ev sahibi ile kiracı arasında bir senet işlemi görmektedir.

Kira sözleşmesi, mülk sahibi ile kiracı arasındaki şartların yanı sıra kiralanan mülk için genel koşulları da belirlemektedir. Kira sözleşmesi iki tarafı da bağlamakta ve sadece karşılıklı anlaşılarak feshedilebilmektedir. Anlaşmazlık durumunda feshedilmesi kararını ise mahkemelerin vermesi gerekmektedir.

Kira Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?

Kira sözleşmesi, internette ya da kırtasiye gibi bazı noktalarda bulunan örnekler kullanılarak hazırlanabileceği gibi mülk sahibi ya da mülk sahibinin vekalet verdiği kişiler tarafından özel olarak da hazırlanabilir. Kira sözleşmesi 3 bölümden oluşmaktadır:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.