Kentsel Dönüşümde Konutu Olanlara Kira Yardımı

Kentsel Dönüşümde Konutu Olanlara Kira Yardımı

Kentsel dönüşüm kapsamında konutlarını dönüşüme sokan ev sahiplerine 18 ay kira yardımı yapılacak. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı hangi şartlarda veriliyor? İşte detaylar...

A+A-

18 ay kira yardımı imkanı yüzbinlerce kişiyi ilgilendiriyor ve ayrıntılar merak ediliyor. Takvim'de yer alan habere göre; konutunu kentsel dönüşümle yenilemek isteyen vatandaşlara devlet tarafından destekler sağlanıyor.

Eski konutların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi ve daha sağlam şekilde inşa edilmesi, meydana gelmesi olası bir doğal afette de oldukça önem arz ediyor. Oturduğu konutun yenilenmesini isteyen ancak yenilenme yapılırken başka konuta çıkmanın masraflı olmasından çekinenlere devlet tarafından destek sağlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kentsel dönüşüm için 18 ay süre ile belirli koşullara sahip kişilere kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımında koşullar neler? Kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ŞARTLARI NELER?

2021 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı için sahip olunması gereken koşullar kanun kapsamında belirlendi. Yasa kapsamında uygulamanın gerektirdiği durumlarda birinci fıkrada belirtilen işlemler haricinde kanun kapsamındaki yapıların kullanılması gerekiyor. Hasarlı ve riski binadaki evleri kullanan kişilere kira yardımı yapılıyor. 

Sosyal politikalar çerçevesinde ele alınan destekleme ödemelerinde, bu kişilerle anlaşma gereğince kira yardımında bulunulması öngörülüyor.

Devlet tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınan yapılarda yaşayan vatandaşlara kira yardım desteği sağlamayı sürdürülüyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

750 ile 1500 Türk Lirası arasında değişiklik gösteren kira yardım, dönüşüm kapsamına dahil edilen binaların tespit edilmesinin ardından yapılır. Başvurularına onay verilen kişiler kentsel dönüşüm kapsamında 18 ay boyunca 750 ile 1500 Türk Lirası arasında değişen tutarlarda kira yardımı alabiliyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Konutu kentsel dönüşüme alınan vatandaşlar kira yardımı almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine başvurabilir. Başvuruda, ilişkin belge ve talep formunun doldurulması gerekir. 

Belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasının ardından başvurularına onay verilen vatandaşlara 18 ay boyunca kira yardımı sağlanarak devlet tarafından destekleme politikası sürdürülmektedir.

BAŞVURU BELGELERİ NELER?

2021'de kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapmak isteyen kişilerin Bakanlık tarafından istenen evrakları eksiksiz teslim etmesi gerekiyor. Peki bu belgeler neler?

-Başvuruda bulunan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi örneği,

-Güncel alınan tapu kaydı ve tapu belgesinin ilgili birimlere yollanması,

-Başvuruda bulunacak kişi tarafından doldurulan başvuru dilekçesi örneği,

-Yapının hasarlı ve riski olduğunu tespit edenn rapor ve yıkım formu belgesi,

-2021 kentsel dönüşüm kira yardımı sürecinde başvuru sahiplerine herhangi bir fatura düzenlenerek, fatura işlem kaydının son 3 aylık süreçte fatura kaydının onaylanarak belgelenmesi gerekli tutulur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.