Kentsel Dönüşümde Kendin Yık, Kendin Yap Modeli

Kentsel Dönüşümde Kendin Yık, Kendin Yap Modeli

Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen, vatandaşları 'kendin yık, kendin yap' modeline teşvik ederek kentsel dönüşümden maksimum fayda sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

A+A-

Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, 2021 yılındaki konut satışlarına ilişkin konuştu. 

2021 yılının 1 milyon 400 bin konut satışı ile kapandığını söyleyen Nihat Şen, son yıllarda grafiklerini düşürmediklerini ve 1 milyonun üzerinde konut satışı gerçekleştirdiklerini belirtti. 

2021'de ocak- ekim ayları arasında bir önceki yıla nazaran yüzde 15'lik bir düşüş söz konusu olsa da, bu aylar içerisinde otomobil ve gayrimenkul yeniden yatırım aracı haline geldi. 

KENDİN YIK KENDİN YAP MODELİ

Pandemi devam ederken gelen normalleşme döneminde kentsel dönüşüm projelerinin hızlandığına dikkat çeken Şen, mevzuatta yapılan düzenlemeler sayesinde gelecekteki İstanbul depremine karşı hızlı bir dönüşüm için adım atıldığını ve vatandaşların yatırımlarını kentsel dönüşüme girecek projeler üzerinde yaptığını aktardı. 

Agra Dönüşüm olarak vatandaşları '' Kendin yık, kendin yap '' modeline teşvik ettiklerini söyleyen Şen, ev sahiplerinin kentsel dönüşümden en verimli şekilde yararlanmalarını hedeflediklerini ifade etti. 

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere bu illerdeki projelerine ağırlık verdiklerini ve vatandaşların yeni model ile evlerini inşa etmeye yönlendirdiklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.