Kentsel Dönüşümde Düşük Faizli Kredi Süreci Hızlandırır

Kentsel Dönüşümde Düşük Faizli Kredi Süreci Hızlandırır

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Kentsel dönüşümde faizle ilgili de bir adım atılıp, 2 yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli ve düşük faiz olursa Bayraklı’nın kangren olan sorunu çözülmüş olur” dedi.

A+A-

İzmir Bayraklı Belediyesi'nin Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti. İz Gazetesi'nden Gizem Taban'ın haberine göre; Bayraklı Belediyesi'nin 2022 Şubat olağan ikinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı  Serdar Sandal’ın yönetiminde yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sandal kentsel dönüşüm kredisi için “Kredinin 200 bin liradan 400 bin liraya çıkmasında kimin katkısı olduysa Allah razı olsun. Şimdi faizle ilgili de bir adım atılırsa, 2 yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli ve düşük faiz olursa Bayraklı’nın kangren olan sorunu çözülmüş olur” ifadelerini kullandı.

Bayraklı Belediyesi şubat ayı olağan ikinci meclis oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Başkan Sandal, 200 bin TL’den 400 bin TL’ye çıkarılan kentsel dönüşüm kredisine dikkat çekerek kredide faiz oranının düşürülmesi ve ödeme süresinin uzatılması konusunda çağrıda bulundu. 

Meclis toplantısının başlangıcında açıklamalar yapan Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, Kentsel dönüşüm kredisinde yaşanan gelişmeye de değinerek Başkan Sandal, “Depremzedelerimizle ilgili 200 bin liralık kredi 400 bine çıkmış durumda… Umarım faizle ilgili de bir düzenleme yapılır. Bu olursa gerçekten depremzedelerin yarasını biraz sarmış olacağız. Faizle ilgili sıkıntı olmasına rağmen olumlu bir karar. İlgililere teşekkür ediyoruz ama faiz noktasındaki beklentimizi dillendirmekte kararlıyız” diye konuştu.

‘FAİZLE İLGİLİ ADIM ATILIRSA…’ 

Başkan Sandal, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Deprem konutlarının 2 yıl ödemesiz 18 yıl sıfır faizli veriliyor olması, yaklaşık ödemelerinin 750 TL ile bin lira arasında olması olumlu bir iş… Bu konuda yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Burada eleştirdiğimiz nokta dairelerin metrekarelerin düşmesi. Onun dışında olumlu bir iş… Rezerv alan yeri doğru bir yerdir. Biliyorsunuz bir dönem rezerv alanına karşı çıkılıyordu ama biz rezerv alana destek verdik. Çünkü Bayraklı’nı başka gidebilecek bir yeri yok. Bir de bu bölge vatandaşın ihtiyacına yönelik kullanılıyor, 3 bin 600’e yakın konut yapılıyor. Sanırım bölge adliyemize de yer ayrılmış… Bu da Bayraklımız adına olumlu bir işlem. Aslında Sayın Bakanımızdan biz sözünü aldık, şu an iletişime geçmedik ama sanırım bunlar da çözülecek."

"O rezerv alandan Bayraklı Belediyesi’ne de bir yer alabilirsek; hem Adalet Mahallesi’ndeki süreci, özellikle 60 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm işinde de Bayraklı’nın en önemli meselelerinden birini çözmek de bize katkı sağlar. Bunlar doğru işler. Buralara itiraz etmek doğru değil. Ama vatandaşın kredi talebi, kredinin faizi, şimdi buralara yükleneceğiz. Burada da üslubu doğru ayarlayabilirsek, siyasete çekilmezse vatandaşın derdine derman oluruz. Bütün çabamız o… Kredinin 200 bin liradan 400 bin liraya çıkmasında kimin katkısı olduysa Allah razı olsun. Şimdi faizle ilgili de bir adım atılırsa, 2 yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli ve düşük faiz olursa Bayraklı’nın kangren olan sorunu çözülmüş olur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.