Kentsel Dönüşümde Binalar 8 Katı Geçmeyecek

Kentsel Dönüşümde Binalar 8 Katı Geçmeyecek

Eylül ayının ilk haftasında açıklanacak olan kentsel dönüşüm eylem planının ayrıntıları yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Yeni eylem planına göre kentsel dönüşümde yeni yapılan binalar 8 katı geçmeyecek.

A+A-

Hazırlıkları devam eden Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile Türkiye'de ilan edilen 250 riskli bölgede kentsel dönüşüme öncelik verilecek. Bu alanlardan biri de İstanbul'da kentsel dönüşümün sürdüğü Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi. 

Yeni sistemde şehir bazlı kentsel dönüşüm ön plana çıkıyor. 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının bireysel olarak yapıldığını söyleyen uzmanlar, Eylül ayında çıkacak yeni düzenlemelerle birlikte toplu kentsel dönüşüm projeleriyle yeni bir aşamaya geçileceğini kaydediyor.

Düzenleme kapsamında her şehrin kentsel dönüşüm master planı olacak ve çarpık kentsel dönüşümün önüne geçilecek. Kat sınırı getirilen düzenleme göre binalar 8 katı geçemeyecek. 

Daha önce kentsel dönüşümün vatandaşların başvuru üzerine yapıldığını söyleyen uzmanlar, artık vatandaşın başvurusunun beklenmeyeceğini, çalışmaların hızlanacağını açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.