Kentsel Dönüşümde Belediye Şirketleri Müteahhitlere Rakip Olacak

Kentsel Dönüşümde Belediye Şirketleri Müteahhitlere Rakip Olacak

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer kentsel dönüşüm ihalelerinin devam edeceğini müteahhitlerden güçlü şekilde katılım olmaması durumunda belediye şirketlerinin işi üstleneceğini söyledi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları kaydetti:

“En temel meselemiz metro hatları. 2020 yılında 125 milyon Avro kaynak yarattık ve Narlıdere metrosunda 10 bin metrenin üzerinde tünel kazdık. Niyetimiz 2021 yılının temmuz ayında bütün tüneli tamamen bitirmek ve öngörülen 2022 yılında Narlıdere metrosunu açmak. Çiğli Tramvayı ile ilgili 440 milyon liralık ihale gerçekleşti. Süreç başladı. Buca metrosu için 1 milyar 70 milyon Avro’luk dev bütçesiyle İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak. Hiçbir aksama olmaksızın vaat edilen tarihe doğru dörtnala gidiyoruz.” 

İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgiler aktaran Soyer, “Ege Mahallesi’nde dönüşüm çalışmasını başlattık. Belediye şirketini ihaleye sokarak diğer müteahhitleri tetiklemiş olduk. Yer teslimi yaptık ve yıkım başladı. Örnekköy üçüncü ve dördüncü etap ile ilgili 1000 konut için kentsel dönüşüm sözleşmesi yaptık. Bunun devamı Aktepe Emrez ve Gültepe’de de gelecek. Biz altı alandaki kentsel dönüşüm ile ilgili ihale süreçlerini devam ettireceğiz ama müteahhitlerden yeteri kadar güçlü katılım göremezsek belediyenin şirketleri ile işi yapacağız. Bu nedenle artık kentsel dönüşümde tökezleme olmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum